kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'den "CHE" projesi

Yeni Haber
CHP İstanbul İl Başkanlığı "Cumhuriyet Halk Evleri" (CHE) Projesi başlattı. Sivil toplum kuruluşu gibi çalışması planlanan evlerde, meslek kurslarının yanı sıra sağlık, hukuk ve sosyal konularda vatandaşlara ücretsiz hizmet verilecek.

İstanbul'da göreve geldikten sonra yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, bu kez "CHE" projesiyle gündemde. 1980 öncesindeki halk evlerinin benzerlerini oluşturma fikrinden yola çıkan Tekin, "CHE" projesiyle CHP'yi İstanbul'da zirveye taşımak istiyor.

Gürsel Tekin, "CHE" projesiyle ilgili ANKA'ya açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Evleri'nin CHP'nin sivil bir kuruluşu gibi olacağını ifade eden Tekin, "Kurulacak evler, 1980 öncesi Halkevleri benzeri olacak. Özellikle yoksul kesimlere, yani sosyal yaşamda yoksul bırakılmış kesimlere yönelik bir proje" dedi.

Cumhuriyet Halk Evleri'nde sağlık, hukuk ve psikolojik konular başta olmak üzere toplumu yakından ilgilendiren pek çok konuyla ilgili ücretsiz hizmetler verileceğini anlatan Tekin, meslek kurslarıyla da ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sunmayı hedeflediklerini kaydetti.
Projenin maliyetine dikkat çeken Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı'nın 5 evi tamamladığını söyledi. İstanbul'un bütün bölgelerinde bu evleri yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Tekin, "Buralarda daha çok gönüllü kuruluşlar görev alacak. Doktorlar, avukatlar, bilim adamlarımız görev alacak" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Evleri'nin finansmanının "gönüllülük" anlayışıyla çözeceklerini ifade eden Tekin, daha sonra projeler için CHP Genel Merkezi'nin ve CHP'ye yakın işadamlarının katkısını alacaklarını kaydetti.
Cumhuriyet Halk Evleri projesi dışında da projeler hazırladıklarını kaydeden Tekin, "Kadınlara ve genç kızlara yönelik projeler hazırlıyoruz. Genç kızlarımızın büyük bölümü evinde boş oturuyor. Onlara yönelik meslek kursları düzenleyeceğiz. Eğitim komisyonu projemiz var. Kadın ve gençlik kollarımız daha aktif hale getirildi" dedi.

YEREL SEÇİMLERDE İDDİALIYIZ

Gürsel Tekin, 2009 yerel seçimlerine de değindi. Yerel yönetimlerle ilgili çok ciddi beklentileri olduğunu ve bu seçimlere iddialı şekilde hazırlandıklarını belirten Tekin, İstanbul'un sorunlarıyla ilgili bir bilim kurulu oluşturduklarını söyledi. "İki aydır adeta seçim havası içindeyiz" diyen Tekin, CHP'ye yönelik çok ciddi katılımlar olduğunu, Anavatan, Demokrat Parti, Genç Parti ve SHP'den çok sayıda kişinin önümüzdeki günlerde CHP'ye katılacağını ifade etti.

(ANKA)