kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Burhan Kuzu

'PKK bitecekse af çıkar'

ANKARA
AK Parti'li Burhan Kuzu, "Örgüte katılma oranı düştü, durma noktasında. Bu işi bu sefer bitirmek lazım. Eğer PKK'yı bitirecekse af çıkarılabilir" diye konuştu..
Hükümetin, terörle mücadele kapsamında yeni bir yasa çıkartarak PKK'lı teröristleri 'eve döndürme' girişimi, yeni bir tartışma konusu oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın TSK ile ortak çalıştıklarını açıklamasının ardından, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek yeni yasa çalışması bulunmadığını açıklamasına karşın, Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti'li Burhan Kuzu'dan sürpriz bir çıkış geldi.

'FIRSAT VERİLMELİ'
Kuzu, dün TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken terör örgütünde dağılma yaşandığını vurguladı. Kuzu, "Bugüne kadar çıkarılan pişmanlık yasalarının bazılarından sonuç alınamadı, bazılarından alındı" dedi. "PKK bitirilecekse af çıkabilir" diyen Kuzu, "Terör örgütü, bir kuşatma altına alınmış durumda. Bu konumdayken, dağa kaçırılmış, kandırılmış gençlere bir fırsat verilmeli. Bu konudaki çalışmalar asker ve sivil bürokratlar tarafından hazırlanabilir. Devletin tanıdığı fırsattan yararlanacak kişilerde eli kana bulaşmamış olma şartı aranması gerekir" dedi. Terör örgütünün kadrosunun 7 binlerden bine kadar düştüğünü belirten Kuzu, "Örgüte katılma oranı düşük, durma noktasında. Bu işi, bu sefer bitirmek lazım" diye konuştu.

MUHALEFET "OLMAZ" DİYOR
Muhalefet ise yine "Eve dönüş" yasasının çözüm olmayacağı görüşünde. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, bu gelişmelerin 5 Kasım'daki Erdoğan- Bush görüşmesiyle bağlantılı olduğunu savunarak, "Başbakan'ın görüşmesinden sonra bölücü teröre karşı değişik politika uygulamaya başlandığı görülmektedir" dedi. DTP'li Fatma Kurtulan ise, "Buna benzer daha önce de yasalar çıktı. Sonuçta kimse buna itibar etmiyor. Toplumda bu konuya kafa yoran bir çok aydın, sivil toplum örgütü vs. de bu konuda bu yasanın ne olacağını, nasıl olacağını henüz bilmiyor. İçeriği bilinmemekle birlikte diğer yasaları andıran yeni bir yasa daha çıkarılacakmış gibi görünüyor. AKP'nin bir kanadı da olmaz diyor. Tek başına bir yasa sorunu çözmez" diye konuştu.