kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eski HSBC binasına 93 milyon YTL teklif

Yeni Haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 60 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkardığı Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlük binasına en yüksek teklifi 93 milyon YTL ile Palmali Gemi Hizmetleri A.Ş. verdi.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, bugün yapılan ihalede Palmali Gemi Hizmetleri ve Acentelik Ltd. Şti., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı olmak üzere dört firma kapalı zarfla teklif verdi. Palmali Ltd, 60 milyon 100 bin, Albaraka A.Ş. 60 milyon 60 bin, TOBB 45 bin, Şekerbank T.A.Ş. Vakfı ise 75 milyon YTL tutarında teklif sundu. En yüksek teklif olan 75 milyon YTL üzerinden başlayan açık artırma, Palmali Gemi Hizmetleri ve Acentelik Ltd. Şti'nin verdiği 93 milyon YTL vermesiyle sonuçlandı.

Levent İstanbul adresinde bulunan bina, İstanbul'un en merkezi noktalarından birinde yer alıyor. 17 bin 678 metrekare kapalı alanı olan, natamam, kapalı otopark ve 2 bin 198 metrekare arsa alanına sahip bina, mevcut haliyle satışa sunuldu. 8'i yer altında ve 11'i yer üstünde, toplam 19 katlı binanın inşası, 1999 yılında tamamlandı.

Geçmişte Demirbank'ın olan bina, 2000 yılında BDDK'nın bu bankaya el koymasıyla TMSF'ye devredildi. Gayrimenkul 2002 yılında Demirbank'ı satın alan HSBC'ye kiralandı. TMSF tarafından 3 defa ihaleye çıkarılan ancak düzenlenen 2 satışta da alıcı bulamayan Levent Plaza'nın, 31 Mart 2006'da gerçekleştirileceği duyurulan son açık artırması ise 28 Mart 2006 tarihinde, İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulması kararı ile iptal edildi.

(ANKA)