kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

PISA araştırması üzdü

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nın (PISA) 2006 raporunda, Türkiye 424 ülke ortalamasıyla, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü
(OECD) ortalamasının çok altında yer aldı. 57 ülkede, 15 yaş grubunda yirmi milyon öğrenciyi temsil eden dört yüz bin öğrenci üzerinde yapılan araştırmanın sonucunu yansıtan PISA 2006, öğrencilerin fen bilimleri ve matematik alanlarındaki bilgi ve becerilerinin ölçümü üzerinde yoğunlaşıyor.
Rapor, araştırmanın ana gövdesini oluşturan fen bilimlerinin yanında metin anlama ve matematik değerlendirmelerini de kapsıyor. Türkiye, her üç alanda da OECD ortalamasının altında bulunuyor. Metin anlamada, Türkiye 447 ortalamayla İspanya (461) ve Yunanistan'ın (460) ardından 37. olurken matematikte 424 ortalama ile Sırbistan (435) ve Uruguay'ın (427) gerisinde 43. sırada yer aldı.
Bu sonuçlara göre MEB' in yaptığı müfredat değişikliğinin ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Müfredatımız tam devreye girdikten sonra, PISA'da da buna dayalı temel paradigmaya uygun sorular sorulduğunda ülkemizin gerçek başarısı ortaya çıkacak.