kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DP'de Cindoruk'a iki rakip

Yeni Haber
Demokrat Parti'de (DP) kongre heyecanı başladı. 6 Ocak'ta yapılacak olağanüstü kongrede aday olması beklenen TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a iki rakip çıktı. Eski Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu ve Gazeteci Nevval Sevindi, kongrede aday olacaklarını açıkladılar.

Soylu ve Sevindi, ANKA'ya yaptıkları değerlendirmede, kongrenin sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılacağına inandıklarını söylediler.

SEVİNDİ: "BEN BAĞIMSIZ ADAYIM, EMANETÇİ DEĞİLİM"

Gazeteci Nevval Sevindi, genel başkanlığa adaylığını yinelerken, "Ben kimsenin emanetçisi değilim. Siyaset, bağımsız bir irade beyanıdır. Başkasının arkasına sığınmakla bu işler olmaz" diye konuştu.
Cindoruk'un kongrede tek aday olmayacağının belli olmasının ardından adaylığını devam ettirme kararı aldığını söyleyen Sevindi, diğer aday Süleyman Soylu'yu eski Başbakanlardan "Tansu Çiller'in adamı" olduğunu öne sürdü. Çiller'in, Soylu'nun adaylığına destek vermeleri için delegelere telefon ettiğini iddia eden Sevindi, olağanüstü kongreye kadar, "gönüllü ekibiyle" birlikte çalışacağını kaydetti.

SOYLU: "DEMOKRAT PARTİ ÖNCE TABANIYLA SONRA DA MİLLETİYLE KUCAKLAŞACAK"

Soylu da, olağanüstü kongre de aday olacağını belirtti ve "Tabanın etkinliği kongreye yansıyacak. Önümüzdeki genel seçimlerde var olması gereken birlik ve beraberliği kongrede sağlayacağım" diye konuştu. Geçen hafta boyunca delegeler ve parti teşkilatlarıyla görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Soylu, "Tabanda olağanüstü bir heyecan gördüm. Benim başlattığım ve 'Beyaz Yürüyüş' adını verdiğim yolculuğa çok büyük bir destek var. Bu desteğin kongrede de devam edeceğini ümit ediyorum" dedi.

Kongreden önceki günler içerisinde 60 ili ziyarete hazırlandığını açıklayan Soylu, "Demokrat Parti önce tabanıyla sonra da milletiyle kucaklaşacak" diye konuştu. "Geçmişle hesabı olmayan bir anlayışla" aday olduğunu söyleyen Soylu, önümüzdeki Cuma günü Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıklayacağını bildirdi.

(ANKA)