kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'GÜL'LE İLK KEZ PAZAR GÜNÜ KARŞILAŞTIM'... Özcan, atanması ile ilgili, ''Sayın Cumhurbaşkanımız beni pazar günü çağırdı, aramızda bir mülakat geçti, görevi aldığımı öğrendim'' dedi. Gül ile önceden tanışmadığını belirten Özcan, ilk kez, YÖK Başkanlığı için görüşmek üzere çağrıldığında karşılaştığını söyledi.

YÖK Başkanı: Tüm yasaklar kalkacak

ANKARA
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın ilk mesajı, "İki vizyonum var. Bunlardan biri üniversitelerden bütün yasakların kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri" oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
YÖK Başkanı: Tüm yasaklar kalkacak
YÖK'ün yeni patronu Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelere ilk mesajını verdi. Özcan, "İki vizyonum var. Bunlardan biri üniversitelerden bütün yasakların kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri" dedi. Özcan, türban ve katsayı konusunun üniversitelerin bilimsel çalışmalara odaklanmasından sonra sorun olmaktan çıkacağını savundu. Devir teslim töreni yapmadan dün sabah YÖK Başkanlığı'na gelerek makamına oturan Özcan, basının iki haftayı kurumu tanımakla geçireceğini belirterek şu kısa açıklamayı yaptı: "İki vizyonum olacak. Bunların bir tanesi bütün yasakların üniversiteden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri. İndeksli yayınlarda, PISA sınavlarındaki durumu biliyorsunuz. Üniversite öncesi ve sonrasında ciddi sorunlarımız var. Bu sorunları serbestlik ortamı sağlayarak, bilimselliği harekete geçirerek, ivme kazandırarak aşacağız. Eğer bu iki sorunla baş edebilirsek zannediyorum ki üniversite camiası hem rahatlayacaktır hem de bilimsel yayınlarımızın sayısında gözle görülür bir artış ortaya çıkacaktır."

KATSAYI SORUN OLMAZ
Özcan, üniversitelerin problemlerinin YÖK'ün kendi raporlarında da mevcut olduğunu belirterek, bir öncelik sıralaması yapıp bu problemlerle ilgileneceğini söyledi. Bir çalışma ekibi kurmayı düşündüğünü söyleyen Özcan, selefi Erdoğan Teziç döneminde hükümetle ciddi gerilim konusu olan türban ve katsayı sorununa da değindi. Üniversitelerin asli işlevi bilimsel çalışmalara döndüğünde bunların sorun olmaktan çıkacağını savunan Özcan "Pek çok üniversitemiz iyi işler yapmaktadır. Diğerlerini de onların seviyesine çıkarırsak zannetmiyorum ki kimse türbanla şununla, bununla uğraşsın. Sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağına inanıyorum" dedi. Özcan, üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerine de, "Önümüzdeki dönemde çok daha serbest bir üniversite görecekler, hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerin düşüncelerini serbestçe açıklayabilecekleri bir ortam oluşturulacak" mesajı verdi.