kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Kız çocuklarına zorla fuhuş yaptırdılar" iddiası

Yeni Haber
Sivas ve 3 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda kamu ihalelerine fesat karıştırmak, yaşları 13 ila 14 olan kız çocuklarını alıkoyarak, zorla fuhuş yaptırmak gibi çok sayıda suça karıştıkları öne sürülen 16 kişi gözaltına alındı.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği görevlileri, ilde ikamet eden M.K'nin kurduğu örgüt bünyesinde örgüt elemanlarıyla birlikte çok sayıda suça karıştığı belirlendi.

Örgüt lideri olduğu iddia edilen M.K. ile örgüt elemanlarının yakalanması ve suç delillerinin tespiti amacıyla Sivas'ta ve örgütün bağlantısı bulunan Mersin, Antalya ve Kayseri illerinde eş zamanlı ''Şirpençe'' adlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında M.K ile 15 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca grupla ilişkisi bulunan Y.Ç'nin halen Sivas Kapalı Cezaevi'nde olduğu, 2 kişinin ise arandığı belirtildi. Zanlıların adli makamlara sevk edildiği kaydedildi.

Bu kişilere ait ikamet, iş yeri ve araçlarda yapılan aramalarda, 6 adet tabanca, mermi ve şarjörler, döner bıçağı, kama, hançer ve ''mınçıka'' tabir edilen malzemeler ile yaralama sırasında CD'ye çekilmiş görüntüler, şantaj maksadıyla çekilmiş görüntüler, çeşitli şahıslara ait senetler ele geçirildi.

Örgüt üyesi kişilerin Sivas'ta ve diğer illerde cinayet, yaralama, darp, kumar rantı ve diğer çıkar meselelerinden iş yeri, ev, araç kurşunlama, yaralama ve iş yeri kurşunlamalarını azmettirme, silah ticareti yapma, özellikle kamu ihalelerine fesat karıştırmak suretiyle devleti zarara uğratma, genel güvenliği tehlikeye sokma, halka panik ortamı yaşatma, piyasaya sahte para sürme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, yaşları 13 ile 14 arasındaki kız çocuklarını alıkoyarak zorla fuhuş yaptırma, tehdit ve şantaj yoluyla kızlık bozma gibi çok sayıda suça karıştıkları belirlendi.

Ayrıca bu kişilerin, örgütten ayrılan elemanlarını örgütten ayrıldıkları için ve diğer elemanlarına gözdağı vermek amacıyla silahla vurdurdukları ve azmettirme suçlarına karıştıkları tespit edildi.

Bu arada gözaltına alınan kişilerden L.K'nın Sivas Adliye Sarayı'nda bir mahkemede memur olarak görev yaptığı öğrenildi. Bu kişinin örgüte mahkemeden bilgi sızdırdığı iddia edildi.

AA