kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Okul bahçelerinin altına otopark

Serdar CANIPEK / SABAH
Büyükşehir Belediyesi otopark sorununu çözmek için giriş ve çıkışa uygun okul bahçelerinin altına katlı otopark yapacak..
Kadir Topbaş başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Toplantısı'nda alınan karar uygulamaya konuluyor. Kent genelinde araçların giriş-çıkışına müsait olan okul bahçelerinin altına kat otoparkları inşa edilecek, otoparkların üstü yine okul bahçesi olarak hizmet verecek. Proje için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Genel Meclisi, Büyükşehir Belediyesi bir komisyon oluşturdu. Komisyon; trafik, giriş-çıkış açısından uygun olarak belirlenen okullar için ayrıntılı çalışmalar başlattı. Teknik komisyon tarafından uygun görülen okulların altına otopark yapılacak. Yapılan çalışmalarla 147 okul bahçesinin altının otopark olarak kullanılabileceği tespit edildi. 14 bin 927 araç kapasiteli 147 okul bahçesi ile ilgili İstanbul Valiliği ile gerekli görüşmeler yapıldı. Konu İl Genel Meclisi gündemine de alındı. Meclis kararından sonra uygulamaya geçilmesi planlanıyor. Belirlenen okul bahçelerinin altına, eğitim-öğretim yılının sonunda teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra iki-üç katlı otoparklar inşa edilecek. Belediye iştiraki olan İSPARK tarafından işletilecek otoparklardan elde edilen gelirin belli bir kısmı, okulların laboratuar, ekipman ve genel ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.

GALATASARAY LİSESİ DE VAR
Altlarına otopark yapılması planlanan okullardan bazıları ise şöyle; Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi, Kabataş Ticaret Lisesi, Fındıklı Lisesi, Kadıköy'de Kaptan Hasan Paşa İ.O., Faik Reşit Unat İ.O., Kartal'da Kartal Endüstri Meslek L., Yakacık Lisesi, Ümraniye'de Ümraniye İmam Hatip L., Üsküdar'da Beylerbeyi İ.O., Avcılar'da Avcılar Endüstri Meslek L., Bakırköy'de Ataköy Lisesi, Bakırköy İmam Hatip L., Beşiktaş'ta Anadolu Otelcilik Kız Meslek L., Etiler Kız Meslek L., Etiler Lisesi, Eminönü'nde Katip Kasım İ.O., Şişli'de Yunus Emre Lisesi, Ali Evran Ticaret Meslek L., Çağlayan Lisesi.