kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Çılgın Bush'u" engelleyin

AA
Yeni Haber
İran'ın Paris Büyükelçisi Ali Ahani, Fransa'dan, ABD Başkanı George Bush'un İran'a saldırmak gibi bir "çılgınlık" yapmasının engellenmesi için nüfuzunu kullanmasını istedi.

Fransa Diplomasi Muhabirleri Derneği'nde konuşan Büyükelçi Ahani, Fransa'nın ABD ile askeri anlamda aynı çizgide olduğunu sanmadığını ifade ederek, Bush'un durumu radikalleştirmesine engel olmak için Paris'ten yardım istedi.

"Bush yönetiminin yöntemlerini ve çılgınlığını iyi biliyoruz" diyen Ahani, İran'ın nükleer tesislerine olası bir Amerikan saldırısı hakkındaki soru üzerine, bu ihtimale pek inanmadığını, ancak yine de ülkesinin buna karşı koymaya hazır olduğunu söyledi.

Paris ile Washington'un İran'ın nükleer faaliyetleri konusundaki tutumlarında bir yakınlaşma olduğuna atıfta bulunan Ahani, Fransa'yı "ABD ile aynı çizgide olduğu izlenimini vermemeye ve bağımsız bir ülke imajı vermeye devam etmeye" çağırdı.

Fransa'nın da istediği gibi İran'a yeni yaptırımların uygulanması konusunda da uyarıda bulunan Ahani, yeni yaptırımların durumu daha radikal, olayları da daha karmaşık hale getirebileceğini ifade etti.