kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadının güzelliği gözlerinde gizli

14.11.2007
Dünyanın en ünlü estetik cerrahlarından, hocaların hocası kabul edilen Prof. Dr. Melvin Spira: Gözler, güzellik için en etkili bölgedir. Burnun şekli, dudakların dolgunluğu, çenenin duruşu ve cilt onu tamamlar!..
Amerikan Hastanesi'nde bir konferans vermek için Türkiye'ye gelen Amerikalı estetik cerrah Prof. Dr. Melvin Spira, estetik dünyasındaki son gelişmeler hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Afrika'dan Katmandu'ya kadar dünyanın hemen her yerinde plastik cerrahi alanında özel operasyonlara imza atan Amerika'nın önde gelen sağlık kuruluşlarından Baylor Collage'da 19 yıldır Plastik Cerrahi Bölüm Başkanlığı yapan ve başta Onur Erol olmak üzere birçok Türk doktorun hocası olan Prof. Dr. Spira, güzelliğe ilişkin sorularımızı yanıtladı...

* Estetik bir insanı gençleştirir mi, güzelleştirir mi?
Kişinin durumuna ve ihtiyaçlarına göre neştersiz işlemlerde 10 yıl gençleşme sağlanabilir. Ancak ben yaptığım tüm ameliyatlarda her ikisini birlikte yapmayı tercih ediyorum. Bu, estetik cerrahi açısından bence çok önemli. Güzel bir yüz için sadece lifting yeterli değildir. Eğer hem çene, hem de burunda bir sorun varsa bence aynı ameliyatta her ikisi de giderilebilir.

DOĞALLIK ŞART!

* Size göre güzel kadın kimdir?
Güzellik ona bakanın gözündedir. Örneğin, benim sizi güzel bulmam benim gördüklerimle ilgilidir. Güzelliğin göstergesi olabilecek pek çok ayrıntı var. Bence, gözler en etkili bölgedir. Burnun şekli, dudakların dolgunluğu, çenenin duruşu, cildin güzelliği de önemlidir. Ama en çok bakışlar vurguyu hissettirir. Bir de tebessüm kişinin güzelliğine güzellik katar. Houston'da bir ressam var. Çok ünlü kişilerin, siyasetçilerin sadece portrelerini ve hatta göz çevrelerini resmediyor. Kişiler o gözlere bakarak bile kişiyi tanıyabiliyor.

* Neden kadınların yüzleri son yıllarda birbirine çok benziyor?
Ben kişilerin etnik özelliklerini bozmadan estetik ameliyat yapmaya çalışan biriyim. Ameliyatlarda kadınların yüzlerini fazla germemeye ve onların doğal olabilecek en güzel hallerini bulmaya çalışıyorum. İyi bir plastik cerrah da bu akılla hareket etmelidir bence. Operasyonlarda bu düşünceden sapılmamalı, doğallıktan uzaklaşılmamalı.

ESTETİKLE KOCA BULUNMAZ


* Kadınlara 'asla yapmam' dediğiniz bir ameliyat var mı?
Mesleğimin ilk yıllarında 'asla yapmam' dediğim operasyonlar vardı ama sonraki yıllarda bunları yapar oldum. Fikrim zaman zaman değişebiliyor. Ancak göğüse yağ enjeksiyonunu asla yapmam mesela. Yağ kişinin kendi vücudundan alınsa da, gelecek yıllarda kansere yol açıp açmayacağını bilemeyiz. Alınan yağ dokusunun yapılan işlemler sonrasında kanserli bir hücreye dönüşüp dönüşmeyeceğini bilemeyiz. Her zaman bir risk vardır. Bu nedenle ben göğüs büyütme ameliyatı yapmamayı tercih ediyorum.

* Estetikte yapılan başlıca hatalar nelerdir?
Aslında estetiğin amacı ya da kişilerin estetikten beklentisi, kaybedilmiş güvenlerini yeniden kazanmak olmalıdır. Psikolojik durumları bozulan kişiler estetiğin tüm sorunlarını çözmesini beklerlerse çok mutsuz olurlar. Estetikten mucizeler yaratmasını beklememek lazım. Bir kadının estetik yaptırmaktaki amacı kesinlikle kocasını tekrar kazanmak ya da daha güzel bir iş bulmak gibi beklentiler olmamalı.
Haberin fotoğrafları