kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BAKANIN KEBAP KEYFİ

Başarılı işadamı G.Doğu'da yatırım koçluğu yapacak

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Başbakan Yardımcısı Ekren, GAP'taki 9 ili gezerek eylem planı hazırlıyor. Bölge işadamlarını da harekete geçiren hükümet hem yerel girişimcilere koçluk yapacak, hem yatırımlarını artıracak..
Terörle mücadelede askeri önlemlerin yanı sıra ekonomik, sosyal ve kültürel önlemleri de uygulamayı kararlaştıran hükümet, Güneydoğu'da "psikolojik harekat" başlattı. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP kapsamındaki 9 ili gezerek yeni bir eylem planı hazırlığına girişti. Hükümet bölgede doğan işadamlarını da harekete geçirdi. Bu işadamları hem yerel girişimcilere koçluk yapacaklar, hem de yöredeki yatırımlarını artıracaklar. GAP Yerel Medya Eğitim Semineri ve GAP Kalkınma Platformu Toplantısı için BDDK, SPK, TÜİK, GAP İdaresi Başkanları ile Ziraat ve Halkbank Genel Müdürleri ile Siirt'e gelen Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, terörle mücadele stratejisinin ipuçlarını verdi. "2002-2006 dönemi, ekonomide restorasyonun tamamlanması dönemiydi, 2007-2013 dönemi ise sosyal restorasyonun sağlanması dönemidir. Vatandaşlarımızın eğitim ve yetkinlik düzeyini artıracağız" diyen Ekren, Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik açılımı ise şöyle özetledi:

İSTİKRAR SİGORTASI
"GAP'ın amacı, bölgede (Güneydoğu'da) uzun süredir yaşanan ekonomik ve siyasal istikrarsızlığı ortadan kaldırıp burayı yatırım yapılabilir hale getirmektir. GAP, bölgede ve Türkiye'de ortaya çıkması muhtemel sosyal istikrarsızlıklara karşı en önemli enstrüman... Terörle mücadele konusunda 505 milletvekilinin kabul oyu ile çıkan tezkere sizler tarafından Ankara'ya gönderilen vekillerin olaya, sizden farklı bakmadığının, Türkiye'nin terör konusunda önemli inisiyatif kullanabileceğinin ilk işaretiydi. Daha sonra Bakanlar Kurulu bir basın açıklaması yaptı. Terörle mücadele sadece askeri değil, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel enstrümanların en uygun bileşimini bularak bu sorunun üstesinden geleceğimiz ifade edildi. Bu bir milli meseledir. Birlik ve beraberlikle daha kolay üstesinden gelinebilir. Bir diğer önemli açıklama MGK sonrası yapıldı. Terörle mücadelede askeri ve siyasi tedbirler uygulanmaya devam edecek, ama ekonomik olarak PKK bölücü terör örgütüne doğrudan veya dolaylı destek verenlere özel tedbir uygulanacak. Hem Kuzey Irak'ta hem de Türkiye'de yaşayan halkın zarar görmemesi en önemli hususlardan biridir. GAP'ın bu açıdan özel önemi var. 9 ilde yapılacak toplantılardan sonra birlikte bir eylem planı oluşturmayı hedefliyoruz." Doğu ve Güneydoğu'da doğan veya bölgede yatırım yapan marka işadamları da Ekren'le geldikleri Siirt'te bir yandan başarı öykülerini anlatıp halka moral verdiler diğer yandan da vaatlerde bulundular. Yatırım koçluğu yapmaya hazır bölgeden çıkan işadamlarının öyküleri: