kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Taksiciye kurs şartı

Barış ERDOĞAN
35 bin taksi şoförü, 1 Ocak'tan itibaren düzenlenen 13 günlük kursu bitirip belge almayanlar direksiyon başına geçemeyecek..
1 Ocak 2008'den itibaren direksiyon başına oturan herkes taksi şoförlüğü yapamayacak. Taksiciler Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, artan şikâyetleri azaltmak, şoförlere gerekli mesleki formasyonu kazandırmak için ortaklaşa mesleki gelişim ve uyum kursları düzenliyor. 2006'dan itibaren haftada üç gün üçer saatten toplam 13 iş günü süren kurslardan belge alamayanlar yılbaşından itibaren taksicilik yapamayacak. İstanbul'daki 35 bin taksi şoförü, meslekleriyle ilgili olarak "Halkla İlişkiler", "Çevre ve Şehir Bilgisi", "Turizm Bilgisi", "Trafik Mevzuatı ve Kuralları", "Ahlaki Değerlerimiz", "İngilizce" derslerinin yanı sıra "Atatürkçülük ve Laiklik", "Demokrasi ve İnsan Hakları", "AB Uyum Sürecinin Önemi" gibi dersler de alacaklar.

KURSLAR ÜCRETSİZ
İstanbul Otomobil Esnaf Odası Başkanı Salih Kaçanoğlu, ücretsiz olarak düzenlenen kurslardan 4 bin 800 kişinin mezun olduğunu söyledi. Bu ay sonu 8 bin kişi daha mezun olacak. Kurslara katılım bu hızla devam etse dahi en az 10 bin kişi yeni dönemde belge alamayacak ve taksi şoförlüğü yapamayacak.