kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İstanbul’a yapılacak 3. boğaz köprüsün olası güzergahlarından birisi Sarıyer- Anadolu Kavağı olarak belirlendi.

Altı yeni otoyol, 3 köprü için düğmeye basıldı

Ulaştırma Bakanlığı 6 yeni otoyolun güzergâhını belirledi. Proje, İstanbul ve Çanakkale Boğazı ile İzmit Körfezi'ne birer köprü yapımını da kapsıyor..
Ulaştırma Bakanlığının, trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yapılmasını planladığı 6 yeni otoyolun güzergâhı belli oldu. Türkiye'nin batısında yapılacak otoyollar, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney yönünde şekillendirildi. Trafik yoğunluğu fazla olan ana arterler dikkate alınarak yapılması hedeflenen yeni otoyolların, maliyetinin 20 milyar doları aşacak olması nedeniyle yap-işlet- devret yöntemiyle yapımı öngörülüyor. Belirlenen otoyol projelerinden en az ikisinin gelecek yıl hayata geçirilmesi planlanıyor. Otoyolların, ülkenin 3 büyük kenti İstanbul, Ankara ve İzmir'i daha güvenli bir ulaşım ağı ile birbirine bağlaması hedefleniyor. Ulaştırma Bakanlığının yaptığı fizibilite çalışmalarına göre, 6 otoyol, ülkenin batısında inşa edilecek. Bu kapsamda, Ankara-İzmir arasında yeni bir otoyol yapılacak. Bu otoyol ana arter olma özelliği nedeniyle Beylikova'dan yeni bir rota izleyerek Eskişehir üzerinden Bursa'ya ulaşacak. Söz konusu ana güzergahta, Kırka'dan Afyon'a yönelecek bir kol ise Burdur üzerinden Antalya'ya uzanacak.

BOĞAZDAN GEÇECEK
Kuzey Marmara Otoyolu adı verilen güzergah ise Adapazarı'ndan başlayıp, İzmit üzerinden İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprü ile Avrupa yakasına geçecek ve Kınalı (Tekirdağ) ayrımına kadar sürecek. Diğer otoyollar ise Marmara ve Trakya çıkışlı olarak İzmir'e bağlanacak. Kınalı'dan başlayacak bir diğer otoyol ise Malkara'dan sonra Çanakkale Boğazı'na yapılacak ilk kara yolu köprüsüyle Savaştepe güzergahını izleyecek. Bu otoyol, Gebze'den başlayacak ve Körfez'den bir köprüyle Bursa'ya ulaşarak Balıkesir üzerinden İzmir'e bağlanacak bir diğer otoyol projesiyle Manisa yakınlarında kesişecek.