kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
2005’TE BAŞLADI 2005 yılında start verilen kanser araştırmasının ilk aşama sonuçları, dün İstanbul Ritz Charlton Otel’de uzmanlar tarafından açıklandı.

Akciğer kanserinde birinci İzmir ve Sivas

Kemal PEHLİVANOĞLU/HABER MERKEZİ
İLİŞKİLİ HABERLER
Akciğer kanserinde birinci İzmir ve Sivas
Türkiye'nin akciğer kanseri haritasını çıkaran Türk Toraks Derneği'nin araştırmasına göre, erkeklerde en çok kanser vakasına, sanılanın aksine Karadeniz kıyısındaki şehirlerde değil Ege'nin incisi İzmir'de rastlanıyor. Kadınlar arasındaki kanser vakalarında ise ilk sırada Sivas var. Çalışma İzmir, Bursa, Antalya, Sivas, Erzurum, Trabzon, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'nın içinde bulunduğu dokuz kentte gerçekleştirildi. 111 gönüllü araştırmacı, tüm kanser ölümlerinin yüzde 17'sini kapsayan bir akciğer kanser haritası çıkardı.

ÇERNOBİL ETKİSİ TİROİTTE
Bu haritaya göre, akciğer kanseri sıklığı en yüksek il erkeklerde yüz binde 57.3 ile İzmir olurken, kadınlarda yüz binde 6.6 ile Sivas oldu. Araştırma koordinatörü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tuncay Göksel, Trabzon'daki rakamların sanılandan düşük çıkmasını, Çernobil felaketi etkilerinin akciğer kanserinden ziyade tiroitte kendini göstermesiyle açıklıyor.