kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağır fatura: İki HIV 3 hepatit, 40 frengi

Ali Kemal ERDEM - Ali BALCI SABAH
Fuhuş çetelerinden kurtarılan 136 kadının ikisinde HIV, üçünde hepatit C, 40'ında frengi ve diğer bulaşıcı hastalıklar saptandı. 26 kadın sınır dışı edildi..
İstanbul İl Jandarma ekiplerinin önceki gün Silivri'de fuhuş çetesinin elinden kurtardığı 100 yabancı uyruklu kadından 40'ında cinsel yolla bulaşan hastalık çıktı. Kadınlardan birinin HIV virüsü (AIDS) taşıyıcısı olduğu, ayrıca üçünde hepatit C, 36'sında da frengi ve değişik bulaşıcı hastalıklar bulundu.

UYUŞTURUCU TUZAĞI
Yurtdışından getirdikleri yabancı uyruklu 100 kadar kadını fuhuşa zorladıkları iddia edilen 7'si yabancı 26 kişi önceki gün mahkemeye sevk edildi. Tutuklanan 8 zanlı arasında çetenin elebaşı olduğu iddia edilen Ayhan Ö. de bulunuyor. Uyuşturucu da pazarladıkları tespit edilen çete üyelerinin, fuhuşa zorladıkları kadınlara seks sırasında daha istekli davranmaları için uyuşturucu madde kullandırdıkları belirlendi.

POLİSTEN TEST UYARISI
İstanbul Polisi de geçtiğimiz hafta Aksaray ve Laleli'deki otellerde fuhuş yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 36 kadını gözaltına aldı. Oturma izni olmayan 26 kadın dün sınır dışı edildi. Sınır dışı edilen kadınlardan birinde HIV virüsü, dördünde ise frengi çıktı. HIV virüsü taşıyan, iki aydır Türkiye'de bulunan kadın çok sayıda erkekle ilişkiye girdiğini söyledi. Polis bu otellerde ilişkiye giren erkeklerin test yaptırmasını istedi.