kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gurbet Doğan (solda) ve Vesile Büyükinan’ın hayattaaldıkları tek hediye küpeleriydi.

Kömür parası yerine altın küpelerini aldılar

Aliye ÇETİNKAYA SABAH
Konya'da öğretmen, 25 YTL'lik yakıt parasını veremeyen ilköğretim öğrencisi iki kızın kulağındaki küpeleri aldı. Müdür, "İade edeceğiz" dedi..
Konya merkez Selçuklu ilçesi Rebii Karatekin İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Vesile Büyükinan ve aynı yaştaki sınıf arkadaşı Gurbet Doğan ailelerinin maddi durumu kötü olduğu için okul tarafından yakıt parası olarak istenen 25 YTL'yi sene başından bu yana ödeyemediler. İddiaya göre, sınıf öğretmeni Necla Tuğran 20 gün önce kantinde gördüğü Vesile ve Gurbet'in kulaklarındaki altın küpeleri aldı ve "Ya kömür parasını getirirsiniz ya da bu küpeleri bozdurur, kömür parası yaparım" dedi. Bunun üzerine kızlar eve gidince durumu ailelerine anlattı. Gurbet Doğan'ın annesi Türkan Doğan, 3 tane kızı olduğunu ve üçünün de aynı okulda öğrenim gördüğünü belirterek, "Eşimin sürekli bir işi yok, ben de bel fıtığı nedeniyle çalışamıyorum. Yakıt parasını veremeyeceğimi söyleyince okula temizlik yapmaya çağırdılar. Okula gittiğimde inşaat halinde olduğunu görünce hasta olduğumu, tek başıma temizleyemeyeceğimi söyledim ve döndüm" diye konuştu. 5 gün önce sınıf öğretmeni Necla Tuğran'ın evlerine geldiğini söyleyen Türkan Doğan, "Öğretmen 'Evinizin durumuna bakmaya geldim. Yakıt parasını ödeyebilecek durumda olup, olmadığınızı görmek istedim' dedi. Ben de kızımın küpesini geri vermesini istedim. Bana 'Küpeyi sınıf annesine verdim. O da bozdurdu. 30 YTL tutmuş. Bu sadece bir çocuğunun yakıt parasını karşılıyor' dedi. Türkan Doğan, küpeyi iki sene önce kayınvalidesinin hediye aldığını söyledi.

DAVA AÇACAK
Vesile Büyükinan'ın babası Hasan Büyükinan ise önceki gün okula gittiğini ve küpeleri almak istediğini ancak öğretmenin "Çocuğunuz cips almaya para buluyor, yakıt parasına gelince yok. Az, az da olsa yakıt parasını ödeyin" diyerek küpeleri vermediğini iddia etti. Hasan Büyükinan kızının küpelerinin alınmasından daha çok yapılan hareketin yanlış olduğunu belirterek, "Durumum yerinde olsa veririm. Hurdacılık yaparak geçiniyorum. Aşevinden gelen yemekle doyuyoruz. Bu durumda nasıl istenen parayı veririm. Okul ve öğretmen hakkında davacı olacağım" dedi. Küpeleri Vesile'ye küçük yaşta iken dedesinin aldığı ve maddi değerinin 90 YTL olduğu öğrenildi.