kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rauf Haznedar

'Hastamız öldü' diye profesörü dövdüler

Nergis DEMİRKAYA ANKARA
Gazi Üniversitesi'nde tedavi gören gencin yakınları, önce doktorları "Bir şey olursa karışmayız" diye tehdit etti, hasta ölünce de 30-40 kişi bölüm başkanını dövdü..
Gazi Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rauf Haznedar, tedaviye yanıt vermeyen bir hastanın ölümü üzerine, 30-40 hasta yakını tarafından dövüldü. Tekme tokat dövülen ve başına da silah kabzasıyla vurulan Haznedar ölümden döndü. Yaklaşık iki yıldır aralıklarla hematoloji servisinde tedavi gören 25 yaşındaki Ertuğrul Özçelik'in durumu 24 Eylül'de ağırlaştı.

DOKTORLARA TEHDİT
Hastanın yakınları ise doktorları, "Hastamız ölürse olacaklardan sorumlu değiliz" diye tehdit etti. Ankara'nın Balâ ilçesinden olduğu belirtilen hastanın durumu kritikleşince de hastane bahçesinde çok sayıda kişi beklemeye başladı. Hekimler durumun ciddiyetini anlayınca hastane yetkililerini uyardı. Hastanın vefatı durumunda polis ekibi hastaneye geldikten sonra ailenin bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

DÜN TABURCU OLDU
Ancak dün akşam aile, polis gelmeden önce hastalarının öldüğünü öğrendi. Hastane bahçesinde ölüm haberini alan 30-40 kişilik grup çıkışta, henüz hastanın ölümünden bile haberi olmayan Prof. Haznedar'ı dövmeye başladı. Aldığı darbeyle kendinden geçen Haznedar, beyin cerrahi servisinde gözlem altına alındı. Beyin kanaması riskini atlatan Haznedar dün taburcu edildi. Bu arada dün de, hastanede yaşamını yitiren Dilek Kurt isimli hastanın odasında eşine ait silah bulundu. Hekimler, "Hasta silahla intihar edebilir veya personeli vurabilirdi" dedi.