kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MESNETSİZ İDDİA... Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'in, Çetin Emeç cinayetiyle ilgili iddialarına yanıt veren Bilge Emeç, "Olayla ilgili tüm belgeler, itiraflar dava dosyasında mecuttur" diye konuştu.

Bilge Emeç: Eşimi Özel Harp değil İslami Hareket Terör Örgütü öldürdü

1990 yılında suikaste kurban giden gazeteci Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'in, Çetin Emeç cinayetiyle ilgili SABAH'ta yayınlanan iddialarına yanıt verdi. "17 yıl sonra gelen bakan itirafı" manşetiyle verilen haberde Güneş'in, Çetin Emeç'i Özel Harp'in öldürdüğünü ima etmesinin kendisini ve çocuklarını derinden üzdüğünü belirten Bilge Emeç, açıklamasında şöyle dedi: "Yargıtay'ın da onayladığı kararla, eşimi komşu bir ülkede eğitim almış ve oradaki güçlerce yönlendirilmiş radikal dinci İslami Hareket Terör Örgütü militanlarının öldürdüğü kesinleşmiştir. Eşim merhum Çetin Emeç'in İslami Hareket Terör Örgütü tarafından öldürülmesinden önce uzunca bir süredir gerek evden gerekse gazeteden telefonla aranarak ölümle tehdit edildiği, hepimizin ve bu olayla ilgili araştırmaları yürütenler tarafından bilinmektedir. Diğer taraftan, konuyla ilgili tüm deliller, itiraflar ve katillerin evimizin karşısında ev tutarak, aylarca istihbarat çalışması yaptıklarına dair belgeler, dava dosyasında mevcuttur. Teröristler yargı sürecinin sonunda ağır hapis cezalarına çarptırılmışlardır."

SKANDAL RÖVANŞI MI?
Bilge Emeç, yaptığı açıklamada Hasan Gehmi Güneş'in yıllar sonra bu iddiayı dile getirmesinin nedenini düşünürken, Güneş'in İçişleri Bakanı olduğu dönemde Çetin Emeç'in Hafta Sonu gazetesini yönettiğine dikkat çekti ve Güneş'in, Aynur Aydan adlı bir film oyuncusuyla yaşadığı aşk skandalını ortaya çıkarmış olduğunu hatırladığını söyledi. Bilge Emeç, "Güneş'in SABAH'ta yayınlanan mesnetsiz iddiasının yıllar sonra bir rövanş alma duygusundan kaynaklanmamış olmasını dileriz" dedi. Emeç açıklamasına şöyle devam etti: "Diğer taraftan bölücü teröre peşpeşe şehitler verdiğimiz şu acılı günlerde gündeme gelen bu mesnetsiz iddianın, Özel Harp Dairesi üstünden, dolaylı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de içine alması ve yıpratmaya yönelik olması, üzüntümüzü daha da büyütmüştür."