kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Polis aracına bombalı saldırı: 1 şehit

Yeni Haber
Diyarbakır'da polis aracına el bombası atılması sonucu 1 polis şehit oldu, 2'si polis memuru 6 kişi yaralandı.

Alınan ilk bilgilere göre, Balıkçılarbaşı semtindeki Dörtayaklı Minare mevkisinde devriye görevini yapan polislerin içinde bulunduğu araca kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce el bombası atıldı. Patlamada polis memuru Hüseyin Özdemir şehit oldu, 2'si polis memuru 6 kişi yaralandı.

Yaralılar, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

SALDIRIDA YARALANAN 6 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Diyarbakır'daki bombalı saldırıda yaralanan 6 kişinin kimliği belirlendi.

Balıkçılarbaşı Semtindeki bir iş yerine düzenlenen ve polis memuru Hüseyin Özdemir'in şehit olduğu saldırıda yaralanarak Diyarbakır Devlet Hastanesinde tedaviye alınan yaralıların iş yeri sahibi Mehmet Mahzar Toptancı, Murat Temel, Mahmut Nuri Alçık ve Güzel Özmen ile polis memurları İsmail Üzümcü ve Hasan Hüseyin Polat olduğu öğrenildi.

Olayda ağır yaralanan 12 yaşındaki Güzel Özmen ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edilirken, diğer 5 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

VALİ MUTLU: ZANLILARIN YAKALANMASI İÇİN BÖLGEDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, saldırının yapıldığı Balıkçılarbaşı semtinde incelemelerde bulundu.

Zanlıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

BAŞBAKAN'DAN İÇİŞLERİ BAKANI'NA BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki bombalı saldırıda bir polisin şehit olması dolayısıyla İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakan Erdoğan, bombalı saldırıda Hüseyin Özdemir isimli polis memurunun şehit olması ve 2'si polis memuru 4 kişinin yaralanmasından ''büyük üzüntü duyduğunu'' belirttiği mesajında şunları kaydetti: ''Milletimizin huzuruna yönelik bu tür menfur terör eylemleri amaçlarına ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç sarsamayacaktır. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şahsınızda kahraman emniyet mensuplarımıza başsağlığı dilerim.''

(AA)