kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ermeni tasarısı kabul edildi

(A.A)
Yeni Haber
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarı kabul edildi.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde yapılan oylamada, komite başkanı Demokrat Parti California Milletvekili Tom Lantos'un beklentilerin tersine ''evet'' oyu verdiği görüldü.

Tasarının kabul edilmesi, salondaki Ermeni grupların alkışlarıyla karşılandı. Bu aşamadan sonra, tasarının kısa bir süre içinde Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na getirileceği beklentisi bulunuyor.

Bu arada, tasarıya karşı Türkiye'nin tavrını anlatmak üzere Washington'da bulunan TBMM heyetine başkanlık eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, ''Bu aşamadan sonra Türkiye olarak, (tasarının) Temsilciler Meclisi gündemine alınmaması için, alınırsa da geçmemesi için çabalarımızı sürdüreceğiz. Buna rağmen bir hata yapılırsa, bu Türkiye'den çok Amerika'nın sorunudur. Bu hatayı düzeltmede Amerikalılara görev düşmektedir'' dedi.

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye'nin önceliklerinin başında PKK belasını def etmek gelmektedir. Bu konuda Amerika adım atmalı ve terörle mücadelede artık somut bir şey ortaya koymalıdır.''

Bundan sonra gelişmelere yakından takip edeceklerini söyleyen Bağış, TBMM heyeti olarak Türkiye'ye dönünce gelişmelerin ayrıntılarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara anlatacaklarını kaydetti.

Bir gazetecinin ''sınır ötesi operasyon ihtimali arttı mı'' sorusu üzerine Bağış, ''Arkadaşlar bu konuda benim burada yorum yapmam doğru olmaz. Onun kararı Ankara'da verilir'' dedi.

Tasarının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na ne zaman getirilebileceği şeklindeki bir soruya da Bağış şu cevabı verdi: ''Bilmiyorum, ama yakaladıkları momentumu değerlendirmek isteyeceklerdir. Önce kendi tarihlerini sorgulamaları gerekir.''