kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
13 askerimizi şehit eden PKK'lı grubun yaklaşık 40 kişiden oluştuğu tahmin ediliyor. Üst düzey komutanlar, terörist grupla sıcak temas kurulmasının an meselesi olduğunu, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını ifade ediyor. Bu arada PKK da, kendisine yakın ROJ TV'den yaptığı açıklamada 13 şehit verdiğimizi üstlendi.

Kıskaçtaki PKK'lıların peşine özel birlik düştü

Mürsel ACAY - Mesut CANER - Enis YILDIRIM / ŞIRNAK
Gabar'da 13 askeri şehit eden PKK'lı grubun etrafındaki çember daralıyor. Genelkurmay'a bağlı özel bir birlik de önceki akşam Ankara'dan gelerek Gabar Dağları'nda konuşlandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kıskaçtaki PKK'lıların peşine özel birlik düştü
Şırnak'ta önceki gün birliklerin geçişini sağlayan time saldırı düzenleyerek biri astsubay 13 askeri şehit eden terörist grup kıskaçta. 40 kişiden oluştuğu bildirilen terörist grubun yakalanabilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı özel bir birliğin önceki akşam Ankara'dan geldiği ve Gabar'a konuşlandığı bildiriliyor. Gabar'ın devamı olan Küpeli Dağları ile hemen yanındaki Namaz, Çırav ve Kato dağında da etkin önlemler alındı. Geçiş noktalarına komandolar yerleştirildi. Dağların geçiş noktalarında ayrıca jandarma timleri arama noktaları oluşturuldu. Hâkim tepelere de dürbünlü ve termal kameralı timler yerleştirildi.

PKK ÜSTLENDİ
Kobra ve Skorsky helikopterleriyle de havadan destek sağlanan operasyonda zırhlı birlikler de çevrede devriye görevi yapıyor. Öte yandan Genelkurmay'a bağlı özel bir birliğin önceki akşam Ankara'dan geldiği ve Gabar'a konuşlandığı belirtiliyor. Gabar Dağı eteğindeki 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve 23. Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan takviye timler bu bölgelere sevk edildi. 13 askeri şehit eden terörist grubun 40 kişiden oluştuğu ve ağır silahlarının da bulunduğu belirtiliyor. Bu arada PKK eylemi üstlendi. Roj TV'de yapılan açıklamada, eylem terör örgütü tarafından üstlenildi ve "Başarılı bir eylemdi" denildi.
Haberin fotoğrafları