kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İkizlerini kaybeden ailenin ikizleri oldu

Yalçın BEL - MERKEZ / İSTANBUL
İkizlerini hastane mikrobundan kaybeden Çavdar ailesinin 11 ay sonra yeniden ikizleri oldu. Anne "Doğumu korkudan İstanbul dışında yaptım" dedi..
İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2006 Haziran'ında 8 aylık dünyaya gelen ikiz bebeklerinden Enes'i 37 günlük, Efe'yi ise 47 günlükken kaybeden Çavdar ailesinin 11 ay sonra yine ikiz bebekleri oldu. Çocuklarından Efe'nin hastane mikrobundan öldüğünü iddia eden Hilal ve Bekir Çavdar, 3.5 aylık tek yumurta ikizlerine Enes ve Emirhan isimlerini koydu. Çavdar çifti yeniden hamile haberini alıp bebeklerinin de ikiz olduğunu öğrendikten sonra eski kâbusu tekrar yaşadıklarını anlattı.

'KÜRTAJI BİLE DÜŞÜNDÜM'
Anne Çavdar yaşadıkları hastane mikrobu korkusu nedeniyle yine çocuk acısı yaşamamak için ikizlerini kürtajla aldırmayı dahi düşündüğünü anlatarak, "Geceleri kâbus görüyordum. İkizlerimi kucağımıza bile alamadan onları toprağa verdik. Kaybettiğim ikizlerimin ardından hâlâ ağlıyorum" derken, baba Çavdar ise Efe'yi hastane morgundan almaya gittiklerinde 7 bebek ölümünün daha olduğunu belirterek, "Aradan 15 ay geçti halen Adli Tıp Kurumu'nun raporu açıklanmadı. Bu olayı sanki gizlemeye ve unutturmaya çalışıyorlar gibi geliyor" şeklinde konuştu.