kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Limandaki otopark sorunu trafiği felç etti

Güngör KARAKUŞ MERKEZ
Milyarlarca dolarlık Ambarlı Limanı, otopark sorunu çözülemediği için hem nakliyecileri, hem de çevre halkını bezdirdi. Caddeye park eden araçlar trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi..
Türkiye'nin ithalat ve ihracatının yaklaşık yüzde 40'ının gerçekleştirildiği Avcılar-Ambarlı liman tesislerinde trafik sorunu bir türlü çözülemiyor. 12 yıldır faaliyet gösteren limana gelen ve limandan gönderilen mallar ise, ağır yük araçlarıyla taşınıyor. Yaklaşık 3 bin tır ve kamyonun her gün giriş çıkış yaptığı Avcılar-Ambarlı Liman Tesisleri'nde şoförler araçlarını koyabilecekleri özel otoparklar bulamazken, Yakuplu Belediyesi'nin etraftaki özel otoparkları da çevre sakinlerini rahatsız ettiği gerekçesiyle kapattırdığı iddia ediliyor. Yurtdışından gelen mallar bazen günlerce beklemek zorunda kalıyor. Bu süreyi geçirebilecekleri otopark bulamayan nakliyeciler, Ambarlı Liman Tesisleri boyunca cadde üzerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

SABAHLARI TRAFİK KİLİT
Bu kuyruklardan en çok şikâyetçi olanlar ise, Yakuplu Belediyesi sınırları içerisindeki sitelerde yaşayanlar... Yol boyunca park etmiş araçlar yüzünden trafik özellikle sabah saatlerinde kilit oluyor. Çevre sakinlerine rahatsızlık vermeyi kendilerinin de istemediğini söyleyen Marmara Nakliyeciler Derneği Başkanı Kenan Uzunhasan, "Belediye böyle önemli bir tesisi önemsemiyor. Biz liman çevresinde özel otopark arazileri bulmuştuk. Kira karşılığında bu otoparklar trafiğe çözüm oluyordu. Ancak, belediye tüm özel otoparkları kapattırdı. Belediyeye ait çok büyük bir arazi var. Buranın özel otopark olmasını, belediyenin bu araziden para kazanmasını ve bu soruna böylece çözüm bulunmasını defalarca talep ettik, ancak bizi dinleyen olmadı" dedi. Uzunhasan sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık 50 milyar dolarlık bir yatırım olan bu liman inşa edildiğinde çevresinde yerleşim yoktu. Türkiye için çok önemli olan böyle bir tesis kaldırılmaz. Buraya bu yük araçları giremezse, bu liman bir işe yaramaz. Belediye zabıta ve trafik ekipleri nakliye araçlarımıza her gün binlerce YTL ceza yazıyor. Belediyenin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz."