kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Anayasa ve darbe

Hükûmet müzakerelerini takip etmek için Ankara'ya geldim. Program üzerindeki tartışma kadar yeni hazırlanan anayasa da gündemin önemli maddelerinden biri. Dengir Fırat'ın bakan olmamasını ben şahsen bu konuda üstlendiği koordinatörlük görevine bağlıyorum. 11 AK Partili milletvekili (Dengir Fırat, Zafer Üskül, Hayati Yazıcı, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Bekir Bozdağ, Nimet Çubukçu, Ertuğrul Günay, Sadullah Ergin, Ayşenur Bahçekapılı ve Burhan Kuzu) Prof. Ergun Özbudun başkanlığındaki heyetin hazırladığı anayasayı ele aldılar; kafalarındaki soru işaretlerini not ettiler. Önümüzdeki günlerde AK Partililerin Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir toplantıda ilim heyetiyle bir araya gelmesi bekleniyor.
Görüldüğü gibi 11 AK Partilinin 5'i bakan oldu. Bu dönem, fedakârlık Dengir Fırat'a düştü.
Egemen Bağış'ın hükûmete alınmamasına da hayret etmiştim. Oysa MYK üyeliği, bakanlık kadar önemli. Bağış, Dış ilişkilerden sorumlu oldu. Tebrikler...
Ankara'da anayasa hususunda bir tartışma derinden derine yürütülüyor. 1982 Anayasası'nın 175'inci maddesine göre, TBMM anayasayı değiştirebilir. Ama acaba yeni bir anayasa yapabilir mi? Duyduğumuza göre, Prof. İbrahim Kaboğlu ve Prof. Süheyl Batum, "yapamaz" diyormuş.
Bu durumda, yeni bir anayasa için önce darbe yapmak mı gerekecek!!!