kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

9 Numaralı Parşömen: Eylem

Düşlerim değersiz, planlarım yanıltıcı, hedeflerim imkansızdır. Eylem ile tamamlanmadıkça, tümünün hiçbir değeri yoktur.
Şimdi harekete geçeceğim.
Ne kadar ayrıntılı ve büyük ölçekli olursa olsun, sahibini bir milim öteye götürmüş bir harita hiçbir zaman olmamıştır. Ne kadar adil olursa olsun, suç işlenmesini önleyebilmiş, parşömene yazılı bir kanun hiçbir zaman olmamıştır. Benim elimde tuttuğum parşömen gibi, bir kuruş para getirmiş ya da tek bir övgüye yol açmış bir parşömen hiçbir zaman olmamıştır. Haritayı, parşömeni, bu deri parçasını, düşlerimi, planlarımı, hedeflerimi yaşayan bir güce dönüştürecek ateş, yalnız ve yalnızca eylemdir. Başarımı besleyecek ve sulayacak olan şey, eylemdir.
Şimdi harekete geçeceğim. Beni geride tutan ağırdan almanın kaynağı korkudur ve artık ben bütün cesur yüreklerin derinliklerinde kazılı olan bu sırrı keşfettim. Artık biliyorum ki, korkuyu yenmek için duraksamadan davranmalıyım, o zaman kalp çarpıntılarım geçecektir. Artık biliyorum ki, terör aslanını sakin bir karıncaya dönüştüren şey, eylemdir.
Şimdi harekete geçeceğim. Bundan böyle ateşböceğinin yalnızca kanat çırptığı, hareket ettiği zaman ışık saçabildiğini unutmayacağım.
Bir ateşböceği olacak, alevim gün ışığında bile güneşe rağmen görülebilecektir. Varsın başkaları kanatlarıyla övünüp duran, ama yaşamak için bir çiçeğin sadakasına bağlı olan kelebekler gibi olsunlar.
Ben ateşböceği gibi olacağım ve ışığım dünyayı aydınlatacak.
Şimdi harekete geçeceğim. Bugünün görevlerini ihmal edip yarına bırakmayacağım, çünkü o yarının hiçbir zaman gelmeyeceğini biliyorum. Eylemlerim mutluluk ve başarı getirmeseler bile, derhal davranmalıyım, çünkü harekete geçip başarısızlığa uğramak, davranmayıp debelenmekten daha iyidir.
Mutluluk, benim eylemimin topladığı meyve olmayabilir, ancak eylem olmaksızın asmadaki bütün üzümler çürür.
Şimdi harekete geçeceğim.
Şimdi harekete geçeceğim.
Şimdi harekete geçeceğim.
Şimdi harekete geçeceğim. Bundan böyle bu sözleri sürekli tekrarlayacak ve onlar bir alışkanlık haline gelinceye ve onları izleyen eylemler de göz açıp kapama gibi bir içgüdüye dönüşünceye kadar, her an, her gün, gün gün yineleyeceğim.
Bu sözlerle aklımı, başarım için gerekli olan her eylemi yerine getirecek duruma getirebilirim.
Bu sözlerle aklımı, başarısızlığın uzak durduğu her görevi ifa edecek hale getirebilirim.
Şimdi harekete geçeceğim.
Bu sözleri sürekli tekrarlayacağım.
Uyandığımda bu sözleri tekrarlayacak, başarısızlık bir saat daha uyurken, yatağımdan kalkacağım.
Şimdi harekete geçeceğim.
İş yerime geldiğimde tekrarlayacak, başarısızlık geri çevrilme olasılığını düşünüp taşınırken, hemen ilk işime yöneleceğim.
Şimdi harekete geçeceğim. Kapalı bir kapı gördüğümde bu sözleri tekrarlayacak, başarısızlık dışarıda korku ve ürpertiyle beklerken, kapıyı çalacağım. Şimdi harekete geçeceğim. Günah beni çağırırken bu sözleri tekrarlayacak ve kendimi şeytana uymaktan kurtaracağım.
Şimdi harekete geçeceğim.
Vazgeçip ertesi gün yeniden başlamaya eğilimli olduğum zaman, bu sözleri tekrarlayacak ve hemen yeni bir işe uzanacağım.
Şimdi harekete geçeceğim.
İş dünyasındaki değerimi belirleyen ve çoğaltan yalnızca eylemdir ve ben eylemlerimi katlayarak değerimi çoğaltacağım.
Başarısızlığın yürümekten korktuğu yerlerde yürüyeceğim. Başarısızlık dinlenmek istediği zaman çalışacağım.
Başarısızlık sustuğu zaman konuşacağım. Başarısızlık bir kişiye hitap etmek için planlar yaparken, mallarımı satın alabilecek on kişiye sesleneceğim. Başarısızlık çok geç demeden önce yaptım diyeceğim.
Şimdi harekete geçeceğim.
Sahip olduğum her şey şu andır.
Yarın ise tembellerin emeğine ayrılmıştır. Ben tembel değilim.
Yarın, kötünün iyiye dönüştüğü gündür. Ben kötü değilim.
Yarın, zayıfların güçlendiği zamandır. Ben zayıf değilim,
Yarın başarısızlığın kazandığı gündür. Ben başarısızlık değilim.
Şimdi harekete geçeceğim. Aslan acıktığı zaman yemek yer. Kartal susadığı zaman su içer. Harekete geçmezlerse, ikisi de yok olup giderler. Ben başarıya açım. Mutluluğa ve huzura susamışım. Harekete geçmezsem, başarısızlık ve sefalet dolu uykusuz gecelerde yitip giderim. Kendime emredeceğim ve kendi emirlerime uyacağım.
Şimdi harekete geçeceğim.
Başarı beklemez. Eğer ertelersem, başkasıyla nişanlanır ve onu ebediyen kaybederim.
Şimdi zamanı.
Şimdi yeri.
Ve işte ben.
Şimdi harekete geçeceğim.
(20 Ekim 1997'de yayınlandı)