kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Selülitin ilacı bitkisel yağlar

Kadınların korkulu rüyası olan selülitlerden korunmak için uzmanlar, öncelikle beslenmeyle ilgili önerilerde bulunuyor. Selüliti en aza indirmek için tuz ve tuzlu besinlerden kaçınılmasını, bol miktarda fesleğen, lahana, limon ve çilek tüketilmesini tavsiye eden güzellik uzmanları, selülit için bitkisel yağların da etkili olduklarını kaydediyor. Aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz bu yağların başında; biberiye, limon, nane, susam, lavanta, buğday, rezene, portakal, anason, keten, ardıç, yasemin, jojoba ve zambak yağı ile yosunlu sabun yer alıyor. Bu yağları, selülitli bölgelere masaj yaparak sürün. Bu uygulamayı iki günde bir defa yapın ve 1- 2 saat sonra yıkayın. Yıkama işlemi yapılırken yosunlu sabun kullanın. Selülite karşı bazı doğal karışımları kendiniz de hazırlayıp uygulayabilirsiniz. İşte birkaç örnek:

* Birer tutam erkeçsakalı, ayrıkotu, karahindiba ve mısır püsülünü beş bardak su ilave ederek kaynatın. Soğuduktan sonra günde üç öğün için.

* İkişer tutam ısırgan otu, kırlangıçotu, ebegümeci, sarmaşık ve bir tutam sarı düğünçiçeğini beş bardak su ilave ederek kaynatın. Soğuduktan sonra selülitli yerlere masaj yapın.

* Bir tutam orman sarmaşığını yeteri kadar su ilave ederek kaynatın. Temiz bir bezle selülitli bölgelere sürün.