kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'de uçağı düşen Türk aile yok oldu

İdil DEMİREL DIŞ HABERLER
37 yıldır ABD'de yaşayan 'Emlak Kralı' Diyarbakırlı işadamı Azamettin Gündüz'ün kullandığı uçak düştü. Gündüz ve ailesinden 5 kişi öldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
ABD'de uçağı düşen Türk aile yok oldu
Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde cuma günü inanılmaz bir aile faciası yaşandı. Amerika'da emlak işiyle uğraşan Diyarbakırlı Gündüz ailesinin tam 6 ferdi tek motorlu uçaklarında geçirdikleri kazanın ardından hayatını kaybetti. Kamp yapmak için tek motorlu Lancair Colombia tipi bir uçakla Santa Monica Havaalanı'ndan havalanan Gündüz ailesi Kern Valley Havaalanı'na iniş yapmayı planlıyordu. Aile Isabella Gölü yakınlarında kamp yapıp eğlenceli vakit geçirecekti. Ancak ABD vatandaşlığına geçtikten sonra Adam Pasori adını alan 56 yaşındaki Azamettin Gündüz'ün kullandığı uçak Kern Valley Havaalanı'na inişte yere çakılarak infilak etti.

KAMP YAPACAKLARDI
Uçakta bulunan Adam Pasori, eşi Sibel, kardeşi David Vichi, kız kardeşi Mila Kaygusuz, yeğenleri 5 aylık Nesrin ile Meryem (2) kazada hayatını kaybetti. Adam Pasori'nin kamp programına katılmayan bir başka yeğeni Süleyman Kaygusuz ise "Bakersfield taraflarında göl kıyısında kamp yapacaklardı. Ancak hepsi hayatını kaybetti" diye konuştu. Kaygusuz eşiyle birlikte onlarla buluşmak için yola çıktıklarını, ancak olay yerine geldiklerinde kazanın üzerinden bir saat geçmiş olduğunu belirtti. Ailenin yaşadığı Santa Monica'da akrabalarından oluşan 20 kişinin katıldığı küçük bir tören düzenlendi. Federal Havacılık Dairesi Sözcüsü Ian Gregor, "Çarpışma sonrası tüm uçak kısa süre içinde alev alıp tamamen yanmış. Hatta bölgede, küçük çapta bir yangına da sebep olmuş" diye konuştu. Olayın ardından soruşturma başlatılırken Ulusal Ulaştırma Güvenlik Birimi görevlilerinden Tom Little kazanın havaalanından yaklaşık 8 metre uzakta meydana geldiğini söyledi. Kaza sonrası bölgeye gelen itfaiye biriminden yetkililer de, Adam Pasori'nin iniş yapmaya hazırlandığını ancak bir nedenden U dönüşü yaptığını ardından da uçağın kontrolünü kaybedip 300 'feet' yukarıdan pistin yakınlarında yere çakıldığını kaydetti.
Haberin fotoğrafları