kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Amigo cinayetinden 'bedava bilet' çıktı

Rıdvan TEZEL - Ali BALCI
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın tribün lideri Ferdi Aslan, kafasına sıkılan tek kurşunla öldürüldü. Cinayetin bedava bilet ile pankart kavgasından meydana geldiği öğrenildi..
Beşiktaş Abbasağa mahallesinde geçtiğimiz cumartesi gecesi tabancayla öldürülen Ferdi Aslan cinayetinin perde arkasından bedava bilet çekişmesi ve pankart savaşı çıktı. Polis Ferdi Aslan'ın katil zanlısı olarak takımın tribün liderlerinden Alpay Ketenci'nin peşine düştü. İddiaya göre Alpay Ketenci, cumartesi gecesi oynanan Beşiktaş- Kayseri maçının devre arasında İnönü Stadı'ndan çıkıp otoparkı basarak Ferdi Aslan'ı vurdu. Ketenci'nin Ferdi Aslan'la aralarında kulüpten 400 bedava biletin parası için anlaşmazlık olduğu anlaşıldı. Ketenci'yle Ferdi Aslan arasındaki çekişmenin 1 yıl önceye dayandığı ortaya çıktı. Cinayete yol açan olaylar ise Sinan Engin'in Beşiktaş kulübüne genel menajer olarak geri dönmesinden sonra Konyaspor maçında açılan "Çarşı Sinan Engin'e karşı" pankartı ile alevlendi. İki tarafı yakından tanıyan ve Çarşı grubunda yer alan bir taraftar olayı şöyle anlattı: "Alpay Ketenci böyle bir pankartın açılmasına karşıydı. Bu pankartı açan grubun başını Ferdi Aslan'ın çektiğine inanıyordu. Hatta pankart açılan Konyaspor maçının devre arasında gerginlik olmuş, Aslan, Ketenci'nin üstüne yürümüştü. Geçmişte de bedava biletlerin parası konusunda çekişme yaşanıyordu. Son olarak 400 bedava biletin parası için büyük gerginlik olmuştu. Geçen haftaki Kayserispor maçına da gerginlik nedeniyle Ferdi Aslan gelemedi. Cumartesi gecesi Alpay Ketenci ve yanında "Sarı" lakaplı Murat A. maçın devre arasında stadı terkedip Abbasağa'da bulunan Ferdi Aslan'ın dayısının işlettiği otoparka gittiler. Bu baskında Ferdi Aslan otoparktan kaçmak istedi. Ancak grup onu 100 metre ileride kıstırdı. Sıkılan 6 kurşundan biri Ferdi Aslan'ın kafasına isabet etti. Olayda Aslan ölürken yanında bulunan arkadaşı Turgay Kösedağ kolundan yaralandı. Zanlılar cinayetten sonra hiçbir şey olmamış gibi maça geri döndüler."

ENGİN'E DESTEK İÇİN GİTTİ
Bu arada dün şok bir fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğrafta katil zanlısı Alpay Ketenci ile baskında bulunduğu öne sürülen "Sarı" lakaplı Murat A. 13 Ağustos'ta Beşiktaş'ın Ümraniye tesislerinde Sinan Engin'le bir arada görülüyor. Bu iki ismin "Çarşı Sinan Engin'e karşı" pankartı açılmasını izleyen günlerde Sinan Engin'e destek için tesislere gittiği ortaya çıktı. Polis fotoğraftaki zanlı Alpay Ketenci'yi her yerde arıyor.