kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aksu, Pepe ve Koç yeni kabinede yer bulamadı

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede eski hükümetteki 3 bakan çizik yedi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Orman Bakanı Osman Pepe ve Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç kabine dışı kaldı..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 60'ıncı hükümet kabinesinde yer vermediği bakanların çizik yeme gerekçeleri şöyle ifade ediliyor:

ABDÜLKADİR AKSU: 4.5 yıllık İçişleri Bakanlığı süresince çok eleştiri aldı. İstanbul'daki HSBC saldırısı, Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetlerinden sonra çok tepki gördü. Büyükşehirlerde asayiş ve kapkaç olaylarının önlenmesi konusunda yetersiz kaldığı sık sık dile getirildi. Emniyet Teşkilatı içindeki sürtüşmelere engel olamamakla eleştirildi.

OSMAN PEPE: Çocuklarının ticari faaliyetleriyle ilgili olarak başta CHP olmak üzere sık sık muhalefetin eleştirilerine hedef oldu. Özellikle 2B konusunda AK Parti içinden tepki gördü. Bu konuyu kamuoyuna yeterince anlatamamakla eleştirildi. Acaristanbul villalarıyla ilgili kararda önemli bir mücadele vermiş ve bu konuda takdir toplamıştı.

ATİLLA KOÇ: Kamuoyunda sürekli olarak, "uyuyan bakan" imajı çizdi. Göreve gelir gelmez, büyük bir gaf işledi ve Rus turistler için, "görgüsüzler" dedi. Bu gafın ardından ikinci büyük gafı, kutsal emanetlerden Sakal-ı Şerif'i, bakanlık görevlisiyle havaalanına getirtmesi oldu. Son olarak tiyatrocularla ve balerinlerle polemiğe girdi.