kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''Hayvan Oteli''ne yoğun ilgi

Yeni Haber
Mersin'de, AB standartlarındaki ''Hayvan Oteli''nin özellikle sahipleri tatile çıkan hayvanseverlerce tercih edildiği, turistik tesislerin önemli bölümünde kedi ve köpeklerin kabul edilmemesinin bunda etkili olduğu belirtildi.

''Ali Baba Kennels''in sahibi veteriner hekim Orhan Özbaba, her türlü konforun düşünüldüğü ''evcil hayvan oteli''ne, özellikle tatile çıkan hayvanseverlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Birçok otelde hayvanların kabul edilmediğini hatırlatan Özbaba, tatilcilerin bu durumda sıkıntıyla karşılaştığını, sundukları çözümün de cazip geldiğini, konforlu hizmetleriyle de insanların kedi ve köpeklerini gönül rahatlığıyla teslim ettiklerini belirtti.

Hayvan otelinin bölgede tek olması nedeniyle çevre illerden de taleple karşılaştıklarını anlatan Özbaba, ''Şu anda otelde bulunan 48 odanın yaklaşık 40'ı dolu'' dedi.

Sürekli olarak veteriner hekim ve bakıcı kontrolü altında bulunan oteldeki odalarda kanepe, yatak, kışlık ve yazlık gezinme alanlarının bulunduğunu ifade eden Özbaba, sağlıklı besinler sunulmasının yanında 24 saat sıcak su, banyo ve tıraş hizmeti verildiğini, pet marketten de her türlü ihtiyacın karşılanabildiğini kaydetti.

AB standartlarına sahip otelde hayvanlara psikolojik açıdan da hizmet sunduklarını vurgulayan Özbaba, şöyle konuştu:

''Bölgemizde bugüne kadar hayvanseverlerin bu tür ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekan yoktu. 5 yıldızlı otelleri aratmayan tesisimizde, çelik mama kaplarından klimaya kadar her türlü konfor düşünüldü. Otelde kalan köpekler günde 3 kez gezinme alanlarında gezdirilirken, odalar düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Ayrıca, her köpeğin kaldığı bölümün önünde kendine özel bir bahçesi var.''

KÖPEKLERE HER TÜRLÜ EĞİTİM VERİLİYOR

Otel hizmetlerinin yanı sıra köpeklere temel ve ileri davranış eğitimi verdiklerini belirten Özbaba, ayrıca, isteyen müşterileri için köpekleriyle besledikleri damızlıkları çiftleştirerek safkan köpekler temin etmelerini sağladıklarını söyledi.

Son zamanlarda yaşanan hırsızlık ve kapkaç olayları sonrasında gelen talep üzerine köpeklere yakın koruma, alan koruma eğitimleri verdiklerini de ifade eden Özbaba, şunları söyledi:

''Temel eğitimleri 6 aylıkken vermeye başlıyoruz. Yaklaşık bir aylık sürede tamamlanan eğitim boyunca temel itaat komutlarını öğretiyoruz. Böylelikle daha sosyal olan köpekler tasmasız halde sahibinin yanında zararsızca dolaşabiliyor. Yakın koruma eğitimlerini ise 1,5 yaşından itibaren veriyoruz. Çünkü köpeğin kişisel ve beyinsel gelişiminin tam olarak oturması gerekiyor.''

Özbaba, otelin günlük ücretinin, bakılacak hayvanın büyüklük ve kalacağı süreye göre 8 ile 12 YTL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

(AA)