kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yangın gerginliği

Yeni Haber
Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde 4 gecekonduda çıkan yangın sonrasında, gecekondu sahipleri evlerine molotof kokteyli atıldığını ileri sürerek itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Olay yerine gelen polis ve Çevik Kuvvet ekipleri ile gecekondu sahipleri arasında yaşanan gergin bekleyiş yaklaşık 2 saat sürdü.

Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi 2140 sokakta bulunan bir gecekonduda saat 12:00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, 3 gecekonduya daha sirayet etti.

Yangına Gaziosmanpaşa ve Alibeyköy İtfaiye grupları müdahale etti. Gecekondu sahipleri yangına, Gazi Mahallesi'nde oturan bazı kişiler tarafından atılan molotof kokteylinin neden olduğunu ileri sürerek itafiye ekiplerine saldırdı.

İtfaiyenin yardım talebi üzerine olay yerine Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Asayiş ekipleri, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet ekipleri geldi. Yangın söndürüldükten sonra da gerginlik uzun süre devam etti. Gecekondu sahipleri molotof attıklarını iddia ettikleri bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Haklarında suç duyurusunda bulunulan 2 kişinin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Gazi Polis Merkezi'nde sorguya alındıkları öğrenildi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri yanan gecekondularda inceleme yapmak için sokağa panzer ve çevik kuvvet ekipleri eşliğinde girdi. Olayla ilgi başlatılan çok yönlü soruşturma, devam ediyor.

CHA