kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bağdat'ta taşıt yasağı

Yeni Haber
Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu gece saat 22.00'de (TSİ 21:00) başlayacak geleneksel Şii anma törenleri dolayısıyla bu sabah erken saatlerden itibaren otomobil, motosiklet ve bisikletle trafiğe çıkmak yasaklandı...
Başbakan Nuri El Maliki'nin danışmanı Besim Rida, taşıtların trafiğe çıkmasını yasakladıklarını ve meydana gelebilecek olaylara karşı ek önlemler aldıklarını belirtti. İmam Musa Kazım'ı anma törenleri dolayısıyla uygulanan trafik yasağı cumartesiye dek devam edecek. 12 Şii imamdan 7'ncisi olan ve hapiste zehirlenerek 799'da ölen İmam Musa Kazım'ın türbesinin bulunduğu Bağdat'ın kuzeyindeki Kazımiye semtinde her yıl olduğu gibi anma törenleri düzenlenecek.

Iraklı askeri yetkililer de olası olayları önlemek için sivillerin silah taşımalarına izin verilmeyeceğini ve Şiilerin törenlere katılacağı yol boyunca güvenlik güçlerinin yerleştirileceğini belirttiler.2005 Ağustos ayındaki törenler sırasında 965 kişi ölmüş, saldırı düzenleneceği söylentileri Dicle nehri üzerindeki köprüde büyük izdihama neden olmuş ve çok sayıda Şii hayatını kaybetmişti.