kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Filipinleri fırtına vurdu: 11 ölü

Yeni Haber
Pasifik okyanusu üzerinden gelen Pabuk tropikal fırtınasının Filipinler'de yol açtığı toprak kayması sonucu 11'den fazla kişi öldü. Fırtına nedeniyle Tayvan'da elektrik hatlarında meydana gelen hasar nedeniyle okullar ve resmi daireler kapandı.

Yetkililer, Pabuk'un kuvvetlendirdiği muson yağmurları sonucu Filipinler'in Maco bölgesinde meydana gelen toprak kaymalarında 7 evin çamur altında kaldığını ve 10 kişinin öldüğünü bildirdi. Bölgede yaşayan 80 kişi, toprak kayması korkusu nedeniyle evlerinden tahliye edildi.

Başkent Manila'da ise şiddetli yağmurlar nedeniyle okullar kapanırken, çok sayıda kişi sokaklarda kaldı. Filipinleri etkisi altına alan 3 aylık kuraklıktan sonra Katolik rahipler hafta sonunda ülke çapında yağmur duasına çıkılmasını istemişti. Kuraklık nedeniyle Manila'da su sıkıntısı ve elektrik kesintileri yaşanmıştı.

Pabuk fırtınasının bugün Tayvan'ın güneyini etkisi altına almaya başladığı, ancak henüz maddi hasar ve can kaybı olmadığı, Lanyu adasındaysa fırtına nedeniyle okullar ve resmi dairelerin kapandığı bildirildi. Tayvan Meteoroloji Ofisi, saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle ülkenin kuzey ve kuzeybatı bölgeleri hariç diğer yerlerinde doğal afet uyarısı verdi.