kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzlaşma turları

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Uzlaşma turları
AKP, TBMM Başkanlığı için "uzlaşma ve diyalog" amacıyla siyasi partilerle görüştü.

AKP'liler, DSP, CHP ve DTP ziyaret ettiler. MHP'den randevu talebinde bulunan AK Parti, MHP'nin yanıtını bekliyor.

AKP'lilerin görüşmelerde isim önermedikleri, sadece uzlaşma ve diyalog içinde TBMM başkanılığı için işbirliği yapmak amacıyla zemin yokladıkları söyleniyor.

Ziyaretti değerlendiren DSP Genel Başkan yardımcısı Masum Türker, bu tür ziyaretlerin demokrasi kültüründe önemli olduğunu ve bu tür sorunların aşılmasında önemli gelişme olarak değerlendirdiklerini söyledi.

"MHP'DEN GERİ DÖNÜŞ OLMADI AMA BEKLİYORUZ"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Devlet Bakanı Beşir Atalay başkanlığındaki heyetin 15.30'da MHP genel merkezine gideceği ve Genel Başkan yardımcısı Cihan Pacaçı ile görüşeceği bildirilmişti.

Ancak Fırat yaptığı açıklamada, MHP'den yanıt gelmediği için ziyaretin yapılamadığını söyledi. MHP'ye randevu talebinde bulunduklarını belirten Fırat, "MHP'den geri dönüş olmadı ama bekliyoruz" dedi.

Fırat, AKP heyetinin muhalefet partilerine düzenlediği "uzlaşma" turunda muhalefet partilerine isim götürmediklerini, sadece Meclis Başkanı seçimi sürecinde fikir alışverişinde bulunduklarını, cumhurbaşkanlığının gündeme gelmediğini belirtti.

ADAY İSİM AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLANACAK

Fırat, aday isminin Başbakan Erdoğan tarafından bugün akşam saatlerinde açıklanacağını söyledi.

RANDEVU BİLMECESİ

Öte yandan MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Meclis Başkanlığı için uzlaşma turlarına çıkan AKP kurmaylarının şu ana kadar MHP'den randevu talep etmediğini ifade etti.

AKP 'den ise MHP'nin aksine, randevu taleplerine cevap gelmediği bildirildi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, akşam saatlerinde Meclis Başkanlığı için MHP'li bir milletvekilinin aday gösterileceğini söyledi.


"MHP CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTERECEK"

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı seçimi sürecinin başlamasıyla birlikte MHP olarak Cumhurbaşkanı adayı göstereceklerini söyledi.

Vural, "Şu anda birkaç milletvekili arkadaşımızın adı geçiyor. Bu arkadaşlardan bir tanesi aday olacak" dedi.

Meclis'te bir grup gazeteciyle sohbet eden Vural, "Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da karar aldık. Aday olacak kişi Meclis üyesi olacak. Şu anda birkaç milletvekili arkadaşımızı değerlendiriyoruz" dedi.

GÜL'DEN FEDAKARLIK BEKLENMİYOR

Cumhurbaşkanlığı konusunda AKP'nin bir uzlaşı arayışında olmadığını belirten Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, tartışmaların ardından kendi isminden feragat ettiğini, ancak Gül'ün aynı fedakarlığı göstermeyeceğine işaret etti.

AJANSLAR