kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Didem Uzel ve Helin Avşar'dan şarkıcı olmaz

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
* Televizyonlardaki şarkı yarışmaları için ne düşünüyorsunuz?
-Öncelikle şunu söyleyeyim, şarkı yarışmaları sadece televizyon oyunundan ibaret. Yani bir nevi eğlence. Fazla ciddiye almamak lazım. Bu programlardan öyle star, şarkıcı falan çıkmaz. Üstelik jüri üyeleri sayesinde eğlence olmaktan da çıktı, garip bir hal aldı.

* Size jüri üyeliği teklif edildi mi?
-Edildi. Hem de birkaç program için teklif geldi. İstemedim. Para için bugüne kadar yarattığım çizgimi bozamam. Öncelikle bu programların orijinalleriyle aynı kaliteyi tutturduğuna inanmıyorum. Bizdeki jüri kendi tanıtımının peşinde. Karşıdakini bir azarlıyor, ben ekran başında sinirleniyorum. İçlerinde bir tane yapıcı eleştiri yapan yok. Üstelik saygısızlar. Örneğin yarışmacı puan bekliyor, jüri üyeleri birbirlerine yemek tarifi veriyor. Karşıdakine ayıp bir kere!

BÜYÜKBURÇ'A ŞAŞIRDIM


* Peki Erol Büyükburç'un Didem Uzel için "Seni bir ayda şarkıcı yaparım" yaklaşımına ne diyorsunuz? Mümkün mü böyle bir şey? Siz de azmederseniz, birini şarkıcı yapabilir misiniz?
-Büyükburç büyük duayen. Öylesine şaşırdım ki söylediklerine. İnsan kendi mesleğini bu kadar aşağılar mı? Ne Didem Uzel'den ne de Helin Avşar'dan şarkıcı yaratamazsınız. Olmaz! Her şey görsellik değil. Yetenek lazım. Müzik öyle kolay bir şey değil. İki kızımız da son derece hırslı, bu işi istiyorlar ama her isteyen her şeyi yapamaz. Bizde moda, herkes her şeyden anlar oldu. Öyle olmamalı. Herkes bildiği, yapabildiği şeyi yapmalı. Ben siyasete soyunuyor muyum?

* Helin Avşar şimdi albüm hazırlığında. Eleştirilere "Kimse dinlemezse, ben dinlerim" diye cevap veriyor.
-İyi o zaman, baştan ver o zaman kararını. Sen söyle, sadece sen dinle. Kimseyi şimdiden yorma. Hem kimseyi rahatsız etmeye hakkın yok ki! (gülüyor)