kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Patronlar test pilotu gibi oto uzmanıymış...

Otomotiv sektöründe yatırım yapan holdinglerin patronları sadece finans ve yatırım konularıyla ilgilenmiyor. Patronlar, otomobillerin tasarımlarıyla da yakından ilgili. Hatta bu ilgileri uzmanlık boyutunda.... Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç gibi...
2002 yılında Transit Connect'i seri üretim öncesinde test eden Rahmi Koç'un, boşta kalan sol ayağı dayamak için yeterli alan bulunmadığı ve sürücünün ayağının yorulduğu şeklindeki eleştirisi üzerine, Connect'te bir rötuş yapılmıştı. Kalıplarla oynanarak, bu bölge genişletilmişti.
Duyduğuma göre şimdi de aynı şeyi Çukurova Grubu'nun Başkanı Mehmet Emin Karamehmet de yapmış. Çukurova Grubu bünyesindeki BMC'nin ürettiği Megastar ticari aracı test eden Karamehmet, araçta kullanılan makas sistemini beğenmemiş. Aracın daha lüks ve konforlu olması için havalı süspansiyon kullanılmasını öneren Karamehmet'in, bu önerisi dikkate alınmış. Süspansiyon sistemi değiştirilmiş.
Yatırım ve finansman konularıyla ilgilenen patronlar, aynı zamanda birer otomobil uzmanıymış. Yakında, patronları gazetelerde test yazıları yazarken, televizyonlarda yorum yaparken görürseniz şaşırmayın... Bakarsınız işimizi elimizden alırlar.