kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erol Evgin ile 10 dönümlük arazi içinde yer alan ve mimarisini kendisinin yaptığı Polonezköy’deki evinde konuştuk.

Azgın tekelik normal bir şey değil, evlilikler çok uzun sürebilir

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
Erol Evgin gecelik ilişkilere aşk diyenlere tepkili: "Aşk başka bir şey. Her şeyi olduğu gibi ilişkileri de çabuk tüketir olduk. Oysa sevdiğinize emek verirseniz, ilişki uzun sürer"..
Tam 27 yıl olmuş. Dile kolay. Hepimizin şarkılarını ezbere bildiğimiz Hisseli Harikalar Kumpanyası müzikali bugün yine sahnede, Erol Evgin de başrolde. Bir buçuk aylık bir aradan sonraki Pazartesi Sohbeti'nin ilk konuğu Erol Evgin.

* Müzikalde niye Nevra Serezli yok?
-Nevra Serezli'nin canlandırdığı rol için çok daha genç birinin olması gerekiyordu. Başroldeki kız, bir nevi Petek Dinçöz. İstanbul'a gelecek, ünlü olacak. Nevra Serezli'ye Adile Naşit'in rolü önerildi. Ama o "Adile Abla'nın sempatisi üzerine ben bir şey katamam" dedi

* Zaman siz erkeklere biz kadınlardan çok daha iyi davranıyor. Örneğin siz hâlâ başroldeki Erol'u oynayabiliyorsunuz ama Nevra Hanım'ın yerine genç biri seçiliyor.
-Evet doğru. Ama ne yalan söyleyeyim ilk başlarda ben de bana "Baba" rolü önerilecek diye çok korkmuştum. Benim canlandırdığım karakter orta yaşlı bir erkeğe de uygun olabilir, genç bir erkeğe de... Nevra dünya çapında bir aktristir. Gözlerim sahnede onu çok aradı.

* Benim gözlerim de Adile Naşit'i aradı.
-Aklımın köşesinde herkesin bir fotoğrafı vardır. Size Adile Naşit'inkini söyleyeyim. Bir gün onu Balmumcu'daki evine bıraktım. Kocası Ziya amcayla birlikte köprünün dibindeki evlerden birinde otururdu. Sen köprüden geçerken "Biz sana el sallayacağız bak" dediler. Çok anlamlı gelmedi bana! Ama çocuksu bir tarafı her zaman vardı. Giderken bakıyorum. İkisi de çıkmış, minicik kollarıyla bana öyle bir el sallıyorlar ki! Bugün hala oradan geçerken ikisine de el sallıyorum.

* Hisseli Harikalar Müzikali sizce tutar mı?
-Müzikallerin tarihine baktığınız zaman hep siyasi boşluk, kriz dönemlerinde tuttuğu gözlenmiş. Halk bütün yaşadığı sıkıntıya rağmen müzikale gitmeye devam etmiş. Gönül ister ki bu dönem bizim müzikal tutmasın. Ama görüyorum ki bir müzikalin tutması için her türlü koşul var. İlk başlarda ben de yeni kadro diye aynı kaygıya düştüm. Ama sonradan fark ettim ki, yeni ekip taze bir kan getirmiş. Örneğin Nevra'nın rölünü oynayan Ayça Varlıer'i bu müzikal bir yıldız yapacak.

* Sözü açtınız, hiç politika yapmayı düşündünüz mü?
-Özal, Mesut Yılmaz ve Baykal'dan teklif aldım. Hiç düşünmedim çünkü insandan çok şey götürüyor. Baksanıza Başbakan Erdoğan'a. Adam neredeyse çöktü. Bir de herkes bildiği işi yapmalı. ben siyaseti öğrenene kadar, siyaset beni harcar. Beceremem ki!