kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
* Kaç yıllık evlisiniz?
-34 yıl oldu.

* Nedir bu işin sırrı? Klasik bir soru diye algılamayın çünkü özellikle sizin camiada bu kadar evli kalana rastlamak zor.
-Günümüzdeki evliliklere üzülüyorum. "Niye ayrıldınız?" diye soruyorum. "Sevgi bitti" diyorlar. Ne demek sevgi bitti? Sevgi biter mi?

* Bitmez mi?
-Emek verirseniz bitmez. Evlilik asla demode bir şey değil ki. Hem karşıdakini hem de verdiğiniz emeği seversiniz çünkü. Demin televizyonlardan bahsediyorduk, seks o kadar ön plana çıktı ki, her şeyi ondan ibaret sayıyoruz. Görsellik çok önemli. Tüketim toplumunun değerlerini normal kabul ediyoruz, bir gecelik ilişkileri "Aşk" diye algılıyoruz. Oysa aşk başka bir şey.

* Uzun evliliklerde aşk kalıyor mu?
-Önce arkadaşlık önemli. Aynı şeyden zevk almak önemli. Benim eşimle sırrım bu. Biz önce çok iyi arkadaştık, ardından âşık olduk. Tutku soruları işin içine girdi. Çok zordur böylesini yakalamak ama oldu. Biz 34 yıl sonra hâlâ aynı şeylerden zevk alıyoruz. Ortak bir hayatımz var. Şimdiki gençler ilişkileri de her şey gibi çabuk tüketiyorlar.

* Gençler diyorsunuz ama sadakatsizlik, evliliği yıkma sizin jenerasyona da sıçradı. Asla ayrılmaz gözüyle baktıklarımız ayrıldı. Örneğin Neco.
-Azgın Teke sendromu diyorsunuz yani! (gülüyor) O da olağanmış, normalmiş gibi sunuluyor.

* Siz nasıl korundunuz peki?
-İşim yok benim oralarda. Şaka bir yana ben Neco olayına çok üzüldüm. Oya'yı aradım, üzüntülerimi ilettim. Müthiş bir tavır, harika bir duruş ortaya koydu Oya. Hiçbir kadın o yaşananlardan sonra böylesine vakur kalamazdı. Ama ben inanıyorum, Neco evine, karısına ve kızlarına geri dönecek.

* Erkek sanatçıların çoğu yaratmak için aşktan beslendiklerini söylüyor.
-Olur mu öyle şey? Bu işin bahanesi. Sanatçıyı her şey besler. Örneğin benim yeni torunum oldu, ismi Erol. O besliyor bu aralar beni. Yaratmak için illa karşı cinse olan aşka mı ihtiyaç duyacağım? Yok öyle şey. Beethoven bütün bestelerini doğa aşkıyla yapmıştı. Beslenmiyor muydu yani?