kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İŞTE ÖLÜM KAVŞAĞI.... Aynı kavşakta daha önce de pek çok kaza yaşandı.

Kaza kavşağında trafik ışığı yok

Barış Akarsu'nun ağır yaralandığı kavşakta, iki yıl öncesine kadar bulunan sinyalizasyonun kaldırıldığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Karayolları'na başvurduklarını, ancak sonuç alınmadığını savundu..
Şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun ağır yaralandığı, yanındaki iki kız arkadaşının ise hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı Bodrum'un Torba Kavşağı'nda sinyalizasyon sisteminin bulunmaması tartışma yarattı. İki yıl öncesine kadar sinyalizasyon bulunan kavşakta genişletme çalışması yapıldı. Ardından yeniden sistemin kurulması için belediye Karayolları Müdürlüğü'ne başvurdu, ancak Göltürkbükü, Gündoğan, Yalı Beldeleri'ne bağlantının olduğu kavşağa iki yıldır sinyalizasyon sistemi kurulmadı. Bodrum'da yaşayan ünlüler de kavşağa sinyalizasyon sistemi yapılması gerektiğini belirtti. SABAH gazetesi yazarlarından Kazım Kanat aynı kavşakta yaşadıklarını, "Barış'ın kaza yaptığı kavşakta 1 hafta önce adeta sinir krizi geçirdik. Eşimle birlikte Göltürkbükü yönüne dönmek için kavşakta arabamızla tam 5 dakika bekledik. Bu süre içinde özellikle kamyonlar inanılmaz bir hızla tepeden aşağı geliyordu. Buraya mutlaka sinyalizasyon sistemi yapılmalı" diye anlattı. Sanatçı İlhan Şeşen ise, "Bu olayı bir cinayet olarak değerlendiriyorum. Torba kavşağındaki olay kaza değil cinayettir. Burada o kadar çok arkadaşımız kaza yaptı ki bu olaya mutlaka çözüm bulunmalı. Ama önce Barış bir iyileşsin. Hepimiz Barış'ın için dua edeceğiz. Tıbbın bittiği yerde bu başlar" diyerek tepkisini gösterdi.

'VİTESİ BOŞA ATIYORLAR'
Kavşakta sinyalizasyon sistemi yapma yetkileri olmadığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ise şu bilgileri verdi: "Karayolları'na her başvurumuzda 'gerekli ölçümleri yapacağız, duruma göre karar vereceğiz' cevapları aldık. Ancak bugüne kadar yapılan bir şey yok. Torba Kavşağı, konumu itibariyle son derece tehlikeli bir kavşak. Yeni kazaların olmaması için mutlaka Torba kavşağına sinyalizasyon sistemi kurulmalı."