kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan

'CHP'de siyaset için tercüman gerekli'

AK Parti'den milletvekili adayı olan Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, "CHP'de siyaset için tercümana ihtiyacım olacaktı. Ekonomik lisanda Başbakan'la aramda sorun yok. Bazı konularda benden daha liberal" dedi..
Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan AKP'den milletvekili adayı olmasında parti ile ekonomik lisans farkı bulunmamasının etkili olduğunu söyledi. 'Hatta birçok konuda sayın başbakan benden bile daha liberal' şeklinde konuşan Çağlayan hiç kimseden bakanlık sözü de almadığını açıkladı. Çağlayan, seçimden sonra özellikle cumhurbaşkanlığı konusunda bir krizin olmayacağına inandığını belirterek "Kriz çıkacağına inanmıyorum. Cünkü AKP'nin tek başına iktidar olacağını düşünüyorum. Türkiye'nin yeni bir krizi kaldıracak gücü yok' diye konuştu.

AİLEM SİYASET MAĞDURU
Zafer Çağlayan daha önce de başta CHP olmak üzere çeşitli partilerden teklif aldığını ancak bugüne kadar siyasetten uzak durmasının arkasında 1960'lara dayanan bir aile hikayesinin yer aldığını söyledi. Çağlayan şöyle konuştu: Siyaset için daha önce de teklif aldım. Geçen seçimlerde Sayın Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklif etmişti. Sayın Ağar'ın babası babamın arkadaşı. Ailem Muş'ta Demokrat Parti'nin kurucularındandı. Amcam belediye başkanlığı yaptı. Benim ailem siyaset mağdurudur. 1960 ihtilalinden sonra amcam hapse girdi. Büyük amcam üzüntüsünden beyin kanaması geçirip öldü. Babam bütün malvarlığını kaybetti. 60 ihtilali bize madden ve siyaseten çok darbe vurdu. Ciddi bir tokat yedik. 1987'de ANAP'tan milletvekili olmam için teklif geldi, babam kabul etmedi."

SİYASİ FORSA İHTİYACIM YOK

Siyasi forsa ihtiyacı olmadığını söyleyen Çağlayan, Başbakan'la iki yıl önce ilk kez siyaseti konuştuklarını belirterek şunları söyledi: "Bu dönem de aklımda yoktu ama teklif geleceğini biliyordum. Mart 2005'te Başbakan ile konuştuk. "Kasım 2007 seçimlerinde seninle çalışmak istiyoruz, vizyon değişikliği yapmak istiyoruz" dedi. Ben de teşekkür edip düşünmediğimi söyledim. Hiç siyasi beklentim olmadı, ben hep naz eden taraf oldum. Bu dönem teklif geleceğini biliyordum."

BAŞBAKAN BAZEN BENDEN LİBERAL
Ekonomik lisan konusunda Başbakan Erdoğan ile arasında hiçbir zaman sorun olmadığının altını çizen Çağlayan "Hatta bazı konularda Sayın Başbakan benden daha liberal." diye konuştu. Çağlayan şu noktaların altını çizdi: "CHP'de siyaset yapmak için tercümana ihtiyacım olacaktı. Boşuna efor sarfetmeyeyim dedim. Gençliğimde ülkü ocaklarındaydım. Milliyetçiliğimle her zaman gurur duydum. Bu benimle mezara kadar gidecek. Ama MHP'nin koalisyon döneminde ekonomik anlamda farklılıklarını gördüm. Neticede Sayın Başbakan beni birkaç kez aradı. Önce eşim ve iki oğlumla konuştum, tepki gösterdiler. Bir hafta yakınlarımla görüştüm. ASO yönetimi ve meclisiyle, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştüm. Yine de siyaset için kendimi ne zaman ikna ettiğimi hatırlamıyorum. Kader çizgisinin insanı nereye götüreceği belli olmuyor."