kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

7 bin kamu çalışanına icra şoku

Yeni Haber
Aydın'da değişik kamu kurum ve kuruluşunda çalışan yaklaşık 7 bin kişi haciz şoku yaşıyor.

Geçen yıllarda özelleştirilen ve sonra el değiştiren Sümerbank Tekstil'in yeni sahiplerinin avukatları aracılığıyla merkez ve ilçelerde yaşayan, yüzde 90'ı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 7 bin kişi hakkında icra takibi başlatıldı. Karşılaştıkları borç senetleri ve ödeme emirleri karşısında ne yapacaklarını şaşıran, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda vatandaş Aydın Adliyesi'ne giderek itiraz dilekçesi verdi. Müracaatın çok fazla olması sebebiyle Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde özel masa oluşturuldu.

Aydın'da bulunan ve özelleştirme dolayısıyla el değiştiren Sümer Ay Tekstil ve Deri Mamulleri Sanayi A.Ş tarafından Av. Erdal Halis aracılığıyla il genelinde yaklaşık 7 bin kişiye borç bildirgesi gönderildi. Ne yapacaklarını şaşıran binlerce kişi, borçları olmadığını ileri sürerek avukata telefon etti ancak, "İmzalı senediniz var. Borcunuzu ödeyin" cevabıyla karşılaşınca durumu savcılığa bildirdi. Çoğunluğu devlet memuru olan yaklaşık 7 bin kişiye gelen 380 YTL ile 420 YTL arasındaki borç bildirgeleri karşısında ne yapacaklarını şaşıran vatandaşlar, firmanın haksız kazanç peşinde olduklarını iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

Borçlarını ödediklerini belirten vatandaşlar, "Kamu kurumlarında yıllar önce kıyafet fişi verilirdi. Bu fişlerle bahse konu mağazaya gidip kıyafet alırdık. Bazen fişler aldığımız kıyafetlerin parasına yetmediği için bir kâğıda imza atıp o borcu daha sonra ödüyorduk. Borçlarımızı ödedik ancak yıllar sonra yeniden borç senediyle karşılaşıyoruz." diyerek yaşadıkları olaya tepki gösterdi.

Bugün ifade vermek ve firmadan şikâyetçi olmak amacıyla Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne gelen vatandaşlardan Halil Erdem ve Mehmet Aldemir, iyi niyetle attıkları imzalar sebebiyle yıllar sonra dolandırılmak istendiklerini iddia etti. Firma sahiplerine kimsenin ulaşamadığını belirten şahıslar, böyle bir borçları bulunmadığını ve ödeme yapmayacaklarını beyan etti.

(CHA)