kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Emniyet, 'çocuklara taciz' konusunda aileleri uyardı

Sırrıberk ARSLAN / MERKEZ
Emniyet'ten ailelere: Çocuklarınızı yabancılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarın. Her türlü sorununuzu konuşabilmeniz çok önemli..
İLİŞKİLİ HABERLER
Emniyet, 'çocuklara taciz' konusunda aileleri uyardı
Emniyetin www.egm.gov.tr adresli sitesinde "Tavsiyeler'' bölümü altında yer alan "Cinsel taciz hususunda anne ve babalara öğütler'' başlıklı duyuruda, çocukların ailelerine her konuda güvenmelerinin ve her türlü sorunlarını onlarla konuşabilmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Çocukların, yabancı kişilere karşı dikkatli olmaları ve fazla güvenmemeleri konusunda eğitilmeleri gerektiğine işaret edilen yazıda, "Çocuğunuzun evden çıktıktan sonra nerelere gittiğini ve kimlerle oynadığını bilmelisiniz'' deniliyor.

'DÜZENLİ TAKİP EDİN'
Ailelerin, çocuklarının akşam belli bir saatte evde olmaları konusunda hassas davranmalarını, bu konuda çocuklarının arkadaşlarının aileleriyle de mutabakat sağlamaları gerektiğine değinilen yazıda, şu görüşler yer alıyor: "Çocukların, kendilerini yakından ilgilendiren her türlü tehlike hakkında bilgilendirilmeleri çok önemlidir. Buna cinsel bilgilendirme de dahildir. Polis kayıtlarında tecrübe ile sabittir ki çocukların cinsel tacize maruz kalmalarının önlenmesi, ancak onlara bu konuda öğüt verilmesi ve bazı prensiplerin kazandırılması ile mümkündür. Çocukların düzenli takibi, onlara dikkat edilmesi ve onlarla beraber olunması da cinsel tacizi önleyen unsurlar arasındadır.''