kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DÖNENLER ENGELLEYECEK Nüfus artışını kontrol altında tutmaya çalışan yetkililere göre, memleketine dönenler yaşadıklarını anlatıp göçü engelleyecek.

İstanbul'dan 11 yıl içinde 20 bin aile tersine göç etti

Ercan SARIKAYA / MERKEZ
Taşı toprağı altın diyerek İstanbul'a gelip, umduklarını bulamayanlar doğup büyüdükleri köylerine geri dönüşü sürdürüyor. 11 yılda bin 822 aileye mensup 20 bin 206 kişi memleketine geri döndü. Sadece bu yılın ilk 5 ayında göç eden aile sayısı 229, kişi sayısı ise bin 180 oldu. Geri dönüşlerin yaşandığı illerin başında Adana, Tokat, Sivas, Hatay, Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Giresun, Samsun ve Ordu gelirken en çok tersine göç veren ilçeler Bağcılar, Esenler ile Bahçelievler oldu. Büyükşehir Belediyesi tersine göç edecek aileler için 1 milyon 257 bin YTL harcama yaptı. Doğup büyüdükleri ata topraklarına geri dönmek isteyip de maddi imkânsızlıklar nedeniyle bunu gerçekleştiremeyenlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı olduğu 1996 yılında başlatılan "tersine göç" kampanyasıyla "kılavuz" oldu.

BİLETLERİ ALINIYOR
Kampanya çerçevesinde geri dönmek isteyen ancak parası olmayanlar Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Esenler ve Harem Otogarı'nda bulunan "Göç Bürosu"na başvuruyorlar. Bu kişiler, biletleri alınarak gitmek istedikleri yerlere gönderiliyorlar.