kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ebru Vreskala boşandığı eski eşi tarafından tehditler aldığını iddia etmişti.

Doğum gününde ölüm ilanı verdiler

İlker ÇOBAN - Neşat DİŞKAYA / MERKEZ
İzmir'in eski Gençlik Spor İl Müdürü Bahri Vreskala'nın kızı Ebru Vreskala için ölmediği halde gazeteye ölüm ilanı verildi. İki vakıf camide stand açtı, birçok kişi öğle namazı için camiye geldi..
Çeşme'deki yazlığında olan eski İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Bahri Vreskala'yı erken saatlerde arayan bir arkadaşı başsağlığı diledikten sonra çok üzgün olduğunu söyledi. Ne olduğunu anlayamayan, arkadaşının "Gazetede kızının öldüğünü dair ilan" bulunduğunu söylemesi üzerine önce şok yaşayan Vreskala, daha sonra toparlanarak kızının ölmediğini ve yurtdışında tatilde olduğunu söyledi.

KIZINI ARADI, RAHATLADI
Ancak telefonların ardı arkası kesilmedi. Bahri Vreskala, hemen bir gazete alıp incelediğinde, gerçekten ailesi adına kızı için ölüm ilanı verildiğini gördü. Üstelik ilan kızının doğum günü olan 27 Haziran'da verilmişti. Bunun üzerine hemen yurtdışında tatilde olan kızını arayan Bahri Vreskala, genç kadının sesini duyduktan sonra ilk olarak doğum gününü kutladı. Ardından da yaşananları anlattı. Genç kadın da büyük şok yaşarken, ailenin telefonları gün boyunca susmadı.Bahri Vreskala, "Büyük üzüntü yaşadık. Kimin yaptığı konusunda bir fikrim yok. Ama bunu bir tehdit olarak algılıyorum ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu. "Murat Bözüyük" adını kullanan bir kişi tarafından verildiği öğrenilen ilanın "Arka Sokaklar" adlı TV dizisindeki sahte vefat ilanıyla benzerliği bu diziden esinlenilmiş olabileceğini akıllara getirdi.

BENİMLE İLGİSİ YOK

Ebru Vreskala, 2 yıl önce sol baldırından kurşunlanmıştı. Vreskala'nın boşandığı eski eşi Mustafa Ellik'in ise azmettirici olabileceği iddiasıyla ifadesi alınmıştı. İlanla ilgisi olmadığını söyleyen Ellik, "Ben de ilanı gazetede gördüm. Çok üzücü bir olay. Bunu yapanlar normal insan değildir. Ben Ebru'dan artık resmen boşandım ve adını bile duymak istemiyorum. Ebru'nun başına saksı düşse benden bilecekler" ifadesini kullandı.
Haberin fotoğrafları