kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

Özrü kabahatinden büyük...

Levent Kırca uzun bir sessizlik döneminin ardından konuştu.
Diyor ki "Birisiyle büyük bir aşk yaşadığım haberini, 'Oya Başar ile ne zaman barışacaksınız?' sorularından bunaldığım için uydurdum."
Sonra da ekliyor "Arkadaşlar Aslı Hanım ile yakıştırmışlar."
Kazın ayağı sahiden Kırca'nın söylediği gibi mi acaba?
Geçen hafta Aslı Çiftkurt ile Levent Kırca arasında aşk yaşandığını yazan haberin hem ana hem de yan unsurlarının yanlış olduğunu yazmıştım.
Aynı gün haberi veren gazetenin magazin müdürü olan arkadaşımdan bir telefon aldım.
Arkadaşım "Sen aşk yok diyorsun ama bak Levent Kırca bilmem ne programında Aslı Hanım ile mutlu bir beraberlik yaşıyoruz demiş" sözleriyle bana sitem etti.
O hangi programdı ve Kırca'nın sözleri tam olarak neydi hatırlamıyorum.
Bildiğim Kırca'nın kendi deyimiyle bu "yakıştırmayı" yalanlamak için bu kadar beklemesinin hiç şık olmadığı.
Arama motorlarından herhangi birine "Aslı Çiftkurt" yazın. Bulduğunuz her 10 haberden 9'unun bu yakıştırmayla ilgili olduğunu göreceksiniz.
Aslı Çiftkurt'u geçtim, bu yazılanlar acaba onun kızını nasıl etkiledi? Okulda arkadaşları ona bir şey söyledi mi?
Levent Kırca'ya yakışan ya da yapması beklenen şey bu haberin çıktığı gün kameraların karşısına geçip doğruyu anlatmaktı.
O olmadı ama "yakıştırma" lafını deşerek bazı sonuçlara ulaşmak mümkün.
Levent Kırca birisiyle aşk yaşadığını söyleyecek, bunu duyan gazeteciler de "Bu olsa olsa Aslı Çiftkurt olabilir" deyip haberi manşete çekecek. Bu hiç de akılcı bir senaryo değil.
Alışık olduğumuz senaryoya göre Levent Kırca "Mutlu bir birlikteliğim var" deyince gazeteciler "Bu kim?" diye yakın çevresini aradılar ve birisi Aslı Çiftkurt adını onlara fısıldadı.
Başa dönecek olursak, eğer iddia edildiği gibi Levent Kırca "Aslı Hanım ile mutlu bir beraberliğimiz var" demişse bir değil bin kere ayıp etmiş.
Yok bunu demediyse, bu kadar süre sessiz kalarak daha da büyük bir ayıp etmiş.
Kırca, Oya Başar ile ne zaman barışacaksınız sorularından sıkılıyorsa bundan sonraki seferlerde papaz olmaya ya da inzivaya çekilmeye karar verdiğini söyleyebilir.
Bu sayede hiç değilse alakasız insanların adları yasak aşk iddialarıyla birlikte gündeme gelmez ve kimsenin canı yanmaz...