kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bağdat'ta vahşet

Yeni Haber
Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyinde başları kesilmiş 20 ceset bulundu.

Polis, Salman Pak kasabasında Dicle nehri kıyısına atılmış cesetlerin kimlere ait olduğunun henüz belirlenemediğini belirtti.

Irak polisi, kafa kopararak adam öldürmenin radikal Sünni grupların sıklıkla başvurduğu bir yöntem olduğunu belirtiyor.

Bu arada Bağdat'ta bu sabah bir otobüs terminalinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 25'e yükseldiği bildirildi.Polis, nüfusun çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu Bayaa bölgesindeki saldırıda 40 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Bağdat'ın ticaret merkezi Şorca bölgesinde düzenlenen havan saldırısında ise 2 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Öte yandan Amerikan ordusu, 10 gündür Diyala vilayetinin Bakuba civarında sürdürülen operasyonlarda 60 El Kaide militanının öldürüldüğünü belirtti.

Yapılan açıklamada, operasyonda 74 El Kaide militanının yakalandığı, 31 silah deposunun bulunduğu kaydedildi.

IRAK'TA DÜN BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki El Seydiye mahallesinde dün bir Iraklı gazeteci daha öldürüldü.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, 57 yaşındaki Hamid Abd Serhan'ın iş bitiminde evine dönerken silahlı kişilerce pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı.

ABD tarafından devrilen ve Duceyl davasından aldığı cezayla idam edilen Saddam Hüseyin döneminde 30 yıl kadar Irak devlet ajansında çalıştıktan sonra özel bir ajansta çalışan Serhan'ın öldürülmesiyle, son 2 haftada öldürülen gazetecilerin sayısı 3'e çıktı.

Bağdat'taki Mansur Melia oteline pazartesi günü düzenlenen saldırıda şair ve gazeteci Rahim El Maliki, 11 Haziranda Bağdat'ın güneyindeki El Halis'teki saldırıda da bağımsız Irak'ın Sesi ajansında çalışan Arif Ali Falih öldürülmüştü.

ABD'nin Irak'ı işgal ettiği Mart 2003'ten beri, çoğu Iraklı 187 gazeteci öldürüldü, 2'si kayboldu, 14'ü hala rehin tutuluyor.

(AA)