kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Angelina Jolie

Jolie, Türkiye'de sevişmeyecek

İngiliz basını, Jolie ile Brosnan'ın harem sahnesiyle dikkat çekecek 'Topkapı Affairs' filminin Türkiye'de çekilmeyeceğini yazdı. TRT yetkilisi "Anlaşma var. Çekimler İstanbul'da" dedi..
Başrollerini, James Bond filmleriyle tanınan İngiliz aktör Pierce Brosnan ile ABD'li seksi sinema yıldızı Angelina Jolie'nin paylaşacağı "Topkapı Affair" adlı filmin çekimlerine, çok yakında başlanacak. Ancak, 1964 yapımı ünlü Hollywood filmi "Topkapı"dan esinlenilen ve ünlü Kaşıkçı Elması'nın sergilendiği Topkapı Sarayı'ndan çalınmasını konu edinen filmin nerede çekileceği, tartışma konusu oldu.

'SÖZLEŞME YAPTIK'
Çekimlerinin İstanbul'da yapılması için yapımcı şirket MGM ile TRT arasında bir anlaşma imzalanmasına rağmen İngiliz Sun gazetesi, "Topkapı Affair"in Türkiye yerine Mısır ve Rusya'da çekileceğini açıkladı. MGM, ilk olarak filmin Yunanistan'da maket mekanlarla çekileceğini açıklamış, TRT'nin girişimiyle filmin İstanbul'da yapılması üzerine anlaşma imzalanmıştı. Filmin çekimlerinin Topkapı Sarayı'nda yapılacağını kamuoyuna duyuran ilk kişi olan TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, İngiliz gazetesinin iddiasıyla ilgili "Böyle bir şey olamaz. Çünkü elimizde bir sözleşme var. MGM firması ile yaptığımız anlaşmada hükümler açıktır. Fesih hakkı tabii ki vardır. Ancak haberi sizden öğrendikten sonra şirketin İngiltere'deki yetkilileriyle konuştum. İddiaların asılsız olduğunu söylediler. Film Türkiye'de çekilecek" dedi.

HAREM SAHNESİ
Aktör Brosnan ile yapımcılarının bizzat Türkiye'ye gelerek filmin çekileceği mekânları gezdiğini de söyleyen Güney, İlk senaryo beğenilmedi. Yeni senaryo yazılıyor. Ardından bize bütçe konusunda bilgi verilecek. Sonra da çekim aşamasına geçilecek" dedi. Yabancı basın ise film ile ilgili verdiği haberde, Angelina Jolie ile Pierce Brosnan'ın filmde buharlı bir yatak odasında sevişme sahnesinin bulunacağı belirtildi. "Jolie Brosnan'la yatacak" başlıklı haberde, "buharlı yatak odası" olarak tanımlanan yerin Topkapı Sarayı'nın Harem'inde bulunan bir hamam olup olmayacağı merak ediliyor.
Haberin fotoğrafları