kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bunaltan sıcak hava çocuklara zaman zaman eğlenceli anlar da yaşattı

78 yılın en sıcak günü

Pervin METİN-Ercan SARIKAYA-Mehmet DEMİRHAN- Abidi
Meteoroloji, Şile'de ölçülen 43.1 derecenin, İstanbul'da 78 yılın rekoru olduğunu bildirirken sıcak hava 6 can aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
78 yılın en sıcak günü
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, saat 16.00 itibariyle Şile'de hava sıcaklığının 43.1 derece ölçüldüğünü ve son 78 yılın rekorunun kırıldığını bildirdi. Yıldırım, İstanbul'da dün meteoroloji kayıtlarının tutulduğu 1929 yılından bu yana haziran ayında görülen en yüksek hava sıcaklıklarının yaşandığını söyledi. Yıldırım, hava sıcaklığının Pendik ve Büyükada'da 40.5, Sarıyer'de 40, Samandıra ve Kadıköy'de 40.2, Kartal, Kağıthane ve Beykoz'da 40.1 ve Kilyos'ta 41 dereceyi bulduğunu belirtti.

KALP KRİZİ VE YÜKSEK TANSİYON
Sıcak hava dün 6 kişinin de ölümüne yol açtı. Doğuştan kalp hastası olduğu öğrenilen 23 yaşındaki moda tasarımcısı Berk Başak, önceki gece İstanbul'da aşırı sıcağın etkisiyle kalp krizi geçirerek öldü. Gece düzenlenen defilenin ardından aralarında Esin Maraşlıoğlu'nun da bulunduğu arkadaşları tarafından eve bırakılan Berk, 1 saat sonra ailesinin yanında fenalaştı. Hastaneye kaldırılan modacı kurtarılamadı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden Irak'a yük taşıyan kamyon sürücüsü Mehmet Zeki Tümer (57) Şırnak'ın Silopi ilçesinde gölgede 45 dereceyi bulan sıcaklarda Irak tarafına geçmek için araç içinde beklerken kalp krizi geçirdi. Tümer kurtarılamadı. İlçe merkezinde de Ali Ökten (56) kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Burdur Yeşilova ilçesi Güney beldesinde sabah tarlasına çalışmaya giden tansiyon hastası Mevlüt Barka'nın (57), sıcak nedeniyle tansiyonunun yükselerek kalp krizi geçirdiği ve öldüğü öğrenildi. Sinop'un Durağan ilçesinde de kanal temizlemede çalışan Süleyman Erol (41), geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Antalya Finike'de ise inşaat işçisi Abdülkadir Akkuş(38) Antalya Otogarı yolunda bir refüjde fenalaştı ve olay yerinde yaşamını yitirdi. Akkuş'un sıcağa bağlı olarak beyin kanamasından öldüğü belirtildi.

GÜL'ÜN KORUMASI FENALAŞTI
Sıcak hava Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün korumasını da etkiledi. Gül'ün Polatlı'daki konuşması sırasında, arkasında duran koruma polisinin fenalaştığı ve güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Koruma polisi düşmek üzereyken, desteklenerek sandalyeye oturtuldu. Korumanın tansiyonunun düştüğü öğrenildi. Hava sıcaklıkları bugün kuzeybatı kesimlerde, yarın ise kuzey ve iç bölgelerde 6-8 derece azalacak.