kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sürücülere "10 kutsal emir"

Yeni Haber
Vatikan, otomobil kullanırken dikkat edilmesi gereken "10 kutsal emir" yayınladı. Emirler arasında hatalı sollamanın günah olduğu, yola çıkarken istavroz çıkarılması gerektiği gibi ilginç maddeler yer alıyor.

Kardinal Renato Martino'nun hazırladığı ve 10 emirden oluşan 'fetva'sında, sürücülerin birbirlerine karşı kibar davranmaları, kaba saba ve küfürlü konuşmamaları gerektiği belirtilirken, yola çıkmadan önce her defasında istavroz çıkarılması tavsiye edildi.

Seyahatlerin "sabır, iyilikseverlik ve ihtiyat gibi Hristiyanlık faziletlerinin geliştirilmesine katkı sağlayabileceğini" kaydeden kardinal, "İsa'yı tanıyan kimse yolda ihtiyatlı davranır" dedi.

Yol emirleri'nin beşinci maddesinde "Otomobil, güç gösterisi ve günah aracı olmamalıdır" ifadesine yer verilirken, "Bir arabada günaha fırsat verildiğinde, o araba günahın merkezi haline gelmiştir" denildi.

Vatikan yetkilileri, 36 sayfalık metnin kiliselere asılacağını kaydetti. Dünyanın en küçük ülkesi olan Vatikan'da listedeki problemlerin hiç birisi problem oluşturmuyor. Bin tane araba bulunan ülkede hız limiti sadece saatte 30 kilometre. Ülkede en son kaydedilen trafik kazası da yaklaşık bir buçuk yıl önce hafif çaplı hasarla sonuçlanmış.