kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ÖSS'de sahtecilik: 17 kişi tutuklandı

Yeni Haber
Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başkalarının yerine para karşılığı sınava girdiği ileri sürülen Şanlıurfa merkezli gurubun yöneticileri ile sınavda sahtecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen zanlılardan 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadeleri alınan zanlılar, Şanlıurfa Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, bir dersanede öğretmenlik yapan İ.D, üniversite öğrencisi H.G. ile M.H.G, N.İ, N.K, E.K, M.Y, H.K, N.Ö, H.İ, G.S, A.C, H.K, A.Ö, Ş.B, N.Ö ve E.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 10 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince ''Sistem'' adıyla 4 ilde yürütülen planlı operasyon kapsamında, 5 ile 50 bin YTL karşılığında önceden anlaştıkları kişilerin yerine sınava girdikleri veya adayların cep telefonlarına doğru cevapları kısa mesajla gönderdikleri öne sürülen, aralarında bir dershane sahibi ile aynı dershanede görevli bir öğretmen, Harran Üniversitesinin bir öğrencisi ve 2 kadının bulunduğu 48 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan, aralarında yaşları küçük olan 2 öğrencinin de bulunduğu 21 kişi, Cumhuriyet Savcılığının kararıyla serbest bırakılmıştı. Kaçak 4 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.